De prin lume adunate

#cafea #ceai #cafe museo #muzeul national de geologie #teatrul metropolis #sala de lectura #teatrul act #muzeul national de arta contemporana #muzeul taranului roman #phonic cafe #unde iesim

Cafeaua culturala se gaseste la teatru

Imi place sa beau un ceai dupa ce am vazut o piesa buna de teatru. Uneori, in minutele de dupa un film care m-a impresionat, imi place sa savurez o tigara.  Aceste momente in care reprezentatiile de pe scena inca mai au ecou in mintea mea, sunt printre preferatele mele. Sunt un fel de “momente de dupa”. Pana nu demult, numai Teatrul National imi dadea ocazia sa imi petrec aceste momente intr-un bar cultural. La Motoare, Laptaria lui Enache si Cafe Deko, situate in incinta celui mai mare teatru din tara au fost mult timp singurele locuri unde puteam sa beau o bere culturala sau sa mananc un mic si el la fel de cultural.

In ultimul timp, cateva dintre teatrele si muzeele din capitala au ales sa iasa in evidenta, nu printr-o piesa sau printr-o expozitie, ci printr-un ceai sau o cafea.

Teatrul Act (Calea Victoriei, nr. 126) sustine cu tarie ca o piesa de teatru merge ca unsa cu un ceai bun sau cu o leneveala printre carti. In acest scop, cei de la Act au amenajat o Sala de lectura . Aceasta sala este, de fapt, o ceainarie unde poti sa mergi dupa ce te-ai "culturalizat" sau, din contra, inainte de piesa. Este un loc unde poti, de asemenea, sa rasfoiesti o carte. Nu va fi tocmai greu pentru ca ai la dispozitie o biblioteca plina cu volume despre teatru sau film. Sigur vei gasi macar una interesanta.

In aceasta biblioteca cu functii si de ceainarie stai pe fotolii si canapele confortabile si iti poti folosi laptopul pentru ca internetul wirless este din partea casei. Iti garantez, ca in cazul in care esti fumator, vei uita total de tigara. Locatie detine cu brio acest rar "talent".

La randul lor, cei de la Teatrul Metropolis (Mihai Eminescu, nr. 89), sugeareaza ca teatrul merge cu o cafea buna. La Phonic Cafe cafeaua este actrita, iar castile sunt legatura ta continua cu scena. Acesta este teatrul radiofonic pe care il propun cei de la Metropolis.

Pentru cei care isi petrec timpul liber mai mult la muzeu decat la teatru, Muzeul Taranului Roman-MTR (Soseaua Kiseleff, nr. 3), Muzeul National de Arta Contemporana- MNAC( str. Izvor, nr. 2-4) precum si Muzeul National de Geologie (Sos. Kiseleff, nr. 2) au organizat spatii speciale pentru savurat momentele de relas dintre expozitii.

Cafeneaua de la MNAC este la intaltime. Efectiv. O gasesti la etajul 4 al muzeului. Pe langa ca este un loc modern, aerisit si relaxant, cafeneaua iti da posibilitatea sa vezi ceva ce rar gasesti in Bucuresti. Si anume, o priveliste. Nu are importanta ca vezi locurile distruse candva de comunism, privelistea ramane impresionanta.

Cafe Museo de la Geologie este locul cel mai fitos si pretentios dintre toate locatiile culturale din capitala. Da, ai ghicit, s-au inventat si fitele culturale. Nu de alta, dar muzeul se ocupa cu pietre. Pot fi pietre din neolitic sau din vremea cuaternarului, insa cu usurinta se poate ajunge si la pietre pretioase mai ales daca arunci o privire in meniu. In Cafe Museo, poti alege dintre diferite bauturi, poti manca in stil indian si, mai ales, poti asculta muzica live.

Vinul de la "tarani" este la moda in barul organizat in Muzeul Taranului Roman. Spre deosebire de cei care aleg Cafe Museo sau cafeneaua de la MNAC care dau impresia de intelectuali stilati, dar atinsi un pic/doar un piculet de snobism, intelectualii care merg la Muzeul Taranului Roman par a fi melancolici dupa Ilie Moromete. Mese de lemn, mancare la platouas facute de " mamaie " sau bere la halba, cam asta vei gasi la MTR.

Violeta Neamtu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea