De prin lume adunate

#targ #produse traditionale #agronomie #burduf urias

Burduf Urias la targul cu produse traditionale de la Agronomie

Targul din Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice se organizeaza in intervalul 4 - 5 februarie si va oferi vizitatorilor un burduf urias , de peste 110 kg de banza de burduf de la producatorii de la Bran, in piele de oaie umplut. Esti astfel asteptat la targ, in zilele de sambata si duminica, intre orele 10.00 - 18.00.

La finele lunii ianuarie crescatorii de oi celebreaza dupa calendarul popular Filipii de Iarna. si cum cinci membri ai Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Ecvine Brasov sunt prezenti in Targul national al produselor ecologice, traditionale si naturale, produse in ferme si gospodarii taranesti din parcul de la Agronomie, ei ne vor face o surpriza pentru marcarea acestei sarbatori.


Burduf Urias, de peste 110 kilograme de branza de burduf


La prima editie din februarie 2012 la targ vei gasi Burduful Urias umplut cu branza de burduf. Peste 110 kg de branza de burduf asteapta la acest sfarsit de saptamana cumparatorii. Bucurestenii sunt invitati sa guste si sa aleaga pentru o masa sanatoasa produse atestate traditional si realizate conform normelor-sanitar veterinare.


Ce bunatati mai gasesti la targ


La targul de la Agronomie vei gasi carnati ciobanesti afumati traditional din carne de oaie si de vita, carnati vanatoresti afumati traditional, costita taraneasca, slaninuta taraneasca, pastrama taraneasca, pastrama ciobaneasca de oaie, cotlet haiducesc afumat, piept de fumat , jigou de berbecut, muschiulet de porc, muschi de vita , toba de casa taraneasca si multe alte bunatati.

Produsele sunt obtinute folosind retetele transmise din generatie in generatie. Multe persoane sunt reticente cand aud de un produs din carne crud uscat, insa trebuie sa ia in considerare si faptul ca orice produs care a fost supus unui procedeu termic (fierbere sau congelare) isi pierde din proprietati.

Produsele sunt obtinute pe cale naturala, fara substante chimice care sa imbunatateasca aspectul, volumul sau gustul produselor.

La targ vei gasi si branzeturi, produse lactate , sucuri naturale, gemuri, plante medicinale sau dulciuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea