De prin lume adunate

#turisti Bucuresti #Bucuresti top tari vizitate #top european # turism romania #bucuresti

Bucurestiul, in top 10 al celor mai vizitate orase din Europa. Iata pe ce loc se afla!

Capitala a intrat in topul celor zece orase cu cei mai multi vizitatori! Bucurestiul este pe locul al optulea in clasamentul oraselor cu cea mai mare rata de crestere a numarului de vizitatori in ultimii sapte ani, depasind in aceasta privinta orase precum Barcelona, Dublin, Paris, Praga sau Roma, potrivit Indexului “Mastercard Global Destinations Cities”, furnizeaza un clasament al celor mai vizitate 132 de orase din lume, pe baza numarului estimat de vizitatori si a volumelor cheltuite de acestia.
 

“Praga si Viena fac parte din top 20 al oraselor de destinatie in functie de numarul de vizitatori internationali, insa elementul-cheie al editiei din acest an a indexului consta in faptul ca Budapesta, Bucuresti si Sofia au intrat in top 10, in ceea ce priveste orasele europene cu cea mai mare rata de crestere”, a declarat George Simon, division president pentru Europa Centrala si de Est in cadrul Mastercard.
 
Clasamentul celor 10 orase cu cea mai mare rata de crestere la nivel european este: 1. Hamburg (8,7%) 2. Berlin (8%) 3. Istanbul (7,8%) 4. Copenhaga (7,7%) 5. Lisabona (7,4%) 6. Budapesta (7,2%) 7. Dusseldorf (7,2%) 8. Bucuresti (7,1%) 9. Sofia (6,9%) 10. Barcelona (6,7%).
 
Anul acesta,  Bucurestiul se afla pe locul 81 in topul Mastercard Global Destinations Cities Index 2016, cu peste un milion de vizitatori estimati pentru anul acesta. Potrivit Indexului, chetuiala totala inregistrata de vizitatori in Bucuresti, in 2016, se ridica la circa 270 de milioane de euro.
 
Studiul mai arata ca Bangkok este cel mai bine clasat oras, cu circa 21,47 milioane vizitatori internationali in 2016, depasind marginal Londra, ocupanta locului al doilea in top, dupa ce a condus clasamentul Mastercard GDCI de 5 ori in ultimii 7 ani.
 
Cea mai mare surpriza a Indexului in 2016 este saltul realizat de Dubai pâna in vârful clasamentului, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, cu un total de 28 de miliarde de euro (31,3 miliarde de dolari SUA), depasind considerabil secondanta Londra, al carei volum total estimat este de 17,7 miliarde de euro (19,8 miliarde de dolari).
 
Sursa foto: touristinromania.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea