De prin lume adunate

#bucuresti #carturesti #muzeul taranului roman #fotografii bucuresti

Bucurestiul in fotografii

Bucurestiul este orasul in care traim si pe care il iubim si uram in acelasi timp. Il iubim pentru diversitatea culturala, aerul de Mic Paris, parcurile frumoase si casele boieresti din centrul orasului. Il uram pentru aglomeratie, zgomot sau mizerie. In aceasta perioada, in Bucuresti sunt deschise cateva expozitii de fotografie care ne prezinta un oras elegant, cosmopolit si modern.


Bucurestiul in alb si negru la Carturesti


Asociatia "Bucureatiul meu drag" si Carturesti te asteapta la expozitia de fotografie "Bucurestiul in alb si negru". Expozitia este deschisa la Cafe Verona de la Libraria Carturesti pana la sfarsitul lunii octombrie.

Expozitia de fotografie "Bucurestiul in alb ai negru" te invita sa vezi un Bucuresti clasic si elegant, prezentat in 54 de fotografii alb-negru, realizate de membrii asociatiei. Printre artistii care isi expun fotografiile se numara Dinu Lazar , Andrei Pandele ai Vlad Eftenie.

Libraria Carturesti se afla pe strada Pictor Arthur Verona, la numarul 13.


Cine protejeaza zonele istorce protejate la Muzeul Taranului Roman


La Sala Irina Nicolau, a Muzeului National al Taranului Roman este deschisa expozitia Cine protejeaza zonele istorce protejate?

Consfintite prin lege, ignorate de autoritati, necunoscute de locuitori, zonele istorice ale Bucurestiului sunt pe cale de disparitie. Fara aceste spatii incarcate de memorie, Bucurestiul iti pierde identitatea.

Zonele protejate acopera doar 14% din teritoriul Bucurestiului, dar in interiorul lor este concentrat un numar impresionant de ansambluri si monumente istorice, de cartiere rezidentiale si strazi comerciale valoroase din punct de vedere urbanistic si ambiental, de gradini si parcuri, marturii ale orasului-gradina de odinioara.

Organizatorii ii invita pe bucuresteni sa exploreze cateva dintre aceste zone protejate, sa se familiarizeze cu problematica lor si sa participe la identificarea solutiilor care fac posibila conservarea si punerea lor in valoare.

Expozitia este o pledoarie pentru regenerarea zonelor construite protejate si transformarea Bucurestiului istoric in motor de dezvoltare urbana. Expozitia cuprinde din fotografii, documente, bannere, schite de arhitectura care explica termenul de "zona construita protejata" si utilitatea sa din punct de vedere cultural, ambiental, economic si social.

Muzeul Taranului Roman se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 3.


Cladiri inalte din Bucuresti la Universitatea Spiru Haret


Asociatia bucurestiul meu drag si Universitatea Spiru Haret , Facultatea de Arhitectura te invita la o plimbare printre cele mai inalte cladiri din Bucuresti, de la Hotelul Intercontinental pana la cel mai inalt imobil din Romania: Bucharest Tower Center de 120 m inaltime.

Expozitia de fotografie "Cladiri inalte din Bucuresti" este deschisa in holul Universitatatii Spiru Haret pana la sfarsitul lunii octombrie. Primul "zgarie-nor" din Bucuresti a fost Palatul Telefoanelor. Inalt de 52,5 de metri, cladirea a fost construita in stilul zgarie-norilor americani. A fost cea mai mare cladire din Capitala pana in anii '70.

Printre cladirile inalte pe care le poti vedea in cadrul expozitiei se numara Victoria Center, Bucharest Tower Center, Cathedral Plaza, Golden Tulip Victoria, Olympia Tower, Europe House, City Gate, Turnul BRD sau Hotel Intercontinental.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea