De prin lume adunate

#brunch #livada postei #produse traditionale

Bucate traditionale si dansuri renascentiste in mijlocul Transilvaniei

Cand ai luat masa ultima data intr-o livada de meri ? Ultimul Brunch de vacanta si de vara va avea loc in 2010 in livada familiei Opris din satul Boarta, comuna Seica Mare, judetul Sibiu, sambata 28 august 2010, incepand de la ora 11:00. Toate specialitatile locale vor fi pe mese. Fructele le veti culege insa singuri, direct din pomi.

Cu buzunarele pline de mere, se va face apoi o mini-excursie pana in curtea Bisericii Reformate. La biserica, de la ora 14.00, Ansamblul Passeggio din Cluj-Napoca va prezenta un program de dansuri din Transilvania renascentista, cu muzica veche si costume de epoca, intitulat Ungaresca. 

Sezonul de evenimente 2010 se apropie de final. Ultimele doua brunch -uri au loc pe 4 septembrie, la Sasaus, si ultimul, din 25 septembrie 2010, la Agnita.

Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008, ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului, dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale.

Totodata, a fost un bun motiv de intalnire multiculturala a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica , renovare si restaurare, branse care intr-un fel sau altul se completeaza si se regasesc in numeroase initiative si proiecte actuale.

Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni, intr-un loc deosebit, si se bucura, pe langa oferta culinara, de o tematica speciala. Incepand cu sezonul 2010, aceste evenimente s-au imbogatit cu cocktail-uri culturale care pun accent pe specificul local.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea