De prin lume adunate

#film #dracula #brasov #festivalul de film dracula

Brasovul devine scena horror pentru un weekend. Iata ce productii vin la Festivalul de film Dracula!

Orasul Brasov va gazdui la inceputul lunii octombrie Festivalul de film horror si Fantasy "Dracula". Competitia se va desfasura intre 2-5 octombrie pe doua sectiuni dedicate lungmetrajelor si filmelor de scurt metraj, dar, pe langa acestea, organizatorii au pregatit si alte surprize pentru cinefili.

Dracula isi face intrarea in scena

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc pe 1 octombrie, in sala mare a Teatrului "Sica Alexandrescu", prilej cu care cei prezenti vor putea urmari in avanpremiera in Romania pelicula "Dracula, povestea nespusa". Varianta cea mai noua a mitului vampirului din Romania este mult cosmetizata fata de vechile scenarii hollywoodiene, Luke Evans dand viata unui erou damnat care alege partea intunericului pentru a-si salva familia si patria.

6 filme si un singur premiu

Marele premiu al festivalului de la Brasov este disputat intre sase productii din Romania, Irlanda, Statele Unite, Franta, Indonezia si Grecia. Romania intra in concurs cu productia independenta "Vineri Seara", in timp ce restul peliculelor vin dupa o serie de prezente pe scena festivalurilor Tribeca, Sundance, Bruxelles. "Killers", o productie indoneziana in regia fratilor Mo, "Aux Yeaux des Vivants", "At the Devils Door", "Norway" si "The Canal" au bifat deja prezente in mai multe festivaluri de film din Statele Unite si Europa si vor reprezenta o surpriza placuta pentru cinefili.

Horrorul "Aux Yeux des Vivants" a fost asemuit de criticii prezenti la Festivalul de Film International de la Bruxelles drept o combinatie reusita intre "Hills have eyes" si capodopera "Stand by Me".

Grecul Yannis Veslemes aduce pe scena festivalului brasovean ultima productie, comedia neagra "Norway", o poveste cu vampiri, dealeri de droguri si prostituate din Atena perioadei disco din 1984.

Irlandezul Ivan Kavanagh surprinde si el cu thriller psihologic care face incursiuni in lumea paranormalului. "The Canal" a participat anul acesta si in Festivalul de Film Tribeca.

7 scurtmetraje romanesti

Competitia scurtmetrajelor este dominata de productiile romanesti, nu mai putin de sapte regizori fiind inscrisi cu peliculele scurte in concurs. Publicul va avea ocazia sa se desfete cu scurtmetrajele autohtone "Disparutii", "Pui de somn", "Lumina firava", "Gloria", "LAG", "Sah" si "Kazimir", inscrise in concurs.

Sursa foto:cotecine.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea