De prin lume adunate

#timp liber #jocuri #jocuri de societate

Board games pe care sa le joci cu familia si prietenii

Iti plac jocurile si strategiile? Daca da, atunci poti incerca jocurile pe tabla (board games) care iti vor oferi mediul potrivit pentru etalarea competentelor tale. Aduna cat mai multi prieteni si incinge tablele de joc!


Ce sunt board games?


Board games sunt jocuri pe tabla extrem de populare si usor de folosit. Aceste jocuri de societate sunt ideale pentru serile alaturi de familie sau prieteni. In ultimii ani, au aparut jocuri din ce in ce mai frumos elaborate, cu o strategie buna. Pe piata se gasesc jocuri pentru toate gusturile, de la Monopoly si Catan pana la jocuri de razboi, precum Shogun.

Aceste jocuri de societate difera de fiecare data cand le folosesti, in functie si de ceilalti parteneri de joc. Chiar daca instructiunile sunt aceleasi, fiecare joc este unic.


Boad games pe care sa le joci cu familia


Carcassonne.
Carcassonne este un board game de dezvoltare teritoriala, in care jucatorii trebuie sa construiasca o intreaga retea de orase, strazi, pajisti si manastiri. Pentru a castiga jocul, jucatorul trebuie sa isi foloseasca indemanarea si talentul pentru a-si dezvolta cat mai bine teritoriul

Catan. Catan este o insula pe are jucatorii pot sa construiasca asezari si drumuri. Schimburile de resurse deschid noi posibilitati, iar competitia pentru terenuri, materii prime si putere devine tot mai acerba pe masura ce jocul avanseaza.

Citadels. Citadels este un joc de constructie, care necesita multa diplomatie, dar si cacealma. Actiunea jocului se desfasoara in epoca medievala. Jucatorul trebuie sa extinda orasul si sa adauge noi districte, mult mai valoroase decat ale adversarilor.


Board games pe care sa le joci cu prietenii

 

Fabula. Fabula este un board game in care jucatorii completeaza parti dintr-o poveste. Un jucator este povestitorul, iar ceilalti intruchipeaza un erou si incearca sa devina personajul principal.

Saboteur. In acest board game jucatorii au rolul de pitici mineri, cautatori de aur, care sapa tunele in cautarea comorilor. Exista insa si grupul sabotorilor, care poate pune mana pe comoara.

Formula D. Formula D este un board game in care jucatorii vor face o incursiune in lumea curselor autor. Este un joc al curselor ilegale de masini tinute pe strazile marilor orase.



Sursa foto: forum.dominionstrategy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea