De prin lume adunate

#bucuresti #autor #evenimente #festival #bloomsday #james joyce

"Bloomsday", festivalul dedicat autorului James Joyce, are loc in Bucuresti pe 15 iunie

Cea de-a doua editie a festivalului "Bloomsday", organizat in cinstea autorului irlandez James Joyce, se desfasoara anul acesta, sambata, 15 iunie, la ora 19.00, in Piata Sf. Anton din Centrul Vechi (in spatele Hanului Manuc).


Orase din toata lumea sarbatoresc "Bloomsday"

Este cel de-al doilea an in care Bucurestiul se alatura celor peste 40 de orase din lume care sarbatoresc "Bloomsday". In intreaga lume, festivalul se sarbatoreste in fiecare an pe 16 iunie, ziua in care se desfasoara actiunea din romanul "Ulise" de James Joyce. La Bucuresti, evenimentul este organizat cu o zi mai devreme.

Sarbatoarea preia numele personajului principal din roman, Leopold Bloom. Romanul urmareste viata si gandurile lui Leopold Bloom, dar si a altor personaje, pe parcursul zilei de 16 iunie 1904.

Evenimentul va cuprinde lecturi din "Ulise", dar si piese muzicale asociate cu opera lui James Joyce.


Scriitorul James Joyce, sarbatorit in Centrul Vechi al Capitalei

Festivalul "Bloomsday" ii aduce in Piata Sf. Anton din Centrul Vechi al Capitalei pe actorii Ilinca Goia, Dorin Andone si Dan Tudor, care vor lectura pasaje din romanul Ulise. Alaturi de acestia se va afla si tenorul Florin Ormenisan acompaniat la pian de Alexandru Raileanu si un cvartet de coarde compus din muzicieni de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Evenimentul va fi deschis de ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Oliver Grogan. "Cititorii romani sunt familiarizati cu opera lui James Joyce, iar noi incurajam publicul larg sa se alature acestei manifestari culturale pentru a afla si mai multe despre acest scriitor irlandez renumit", a declarat acesta, potrivit Institutul Cultural Roman.


Scriitorul James Joyce, sarbatorit in localul care ii poarta numele

In acest an, iubitorii de lectura vor avea sansa sa asculte pasaje din James Joyce si in localul care ii poarta numele, James Joyce Pub din Bucuresti, in acceasi zi, incepand cu ora 12.30. Textele vor fi citite de studenti, iar atmosfera specifica inceputului de secol XX va fi intretinuta de un cvartet de coarde.

Sursa foto: icr.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea