De prin lume adunate

#bucuresti #balet #Baletul de Stat din Berlin

"Baletul de Stat din Berlin" deschide noul sezon la Bucuresti

Pe 23 februarie, Sala Palatului va gazdui premiera unui spectacol deosebit. Iubitorii de balet vor putea admira pentru prima data pe o scena din Romania artisti de inalta tinuta, 11 solisti si primsolisti ai Baletului de Stat din Berlin care vor evolua in cadrul " Galei Baletului Berlinez".

Evenimentul poate fi luat in considerare de catre public drept o provocare si, totodata o incercare reusita de a descoperi calitatea actului artistic german, redat de aceasta data prin frumusetea capodoperelor baletului clasic, neoclasic si contemporan.

Romanii vor avea prilejul de a sarbatori traditia companiei Staatsballetts Berlin de a marca inceputul noului sezon cu o astfel de gala de balet, atuul acesteia fiind intotdeauna reprezentata de cotinutul programului.


Arii de opera si balet unice


Programul spectacolului berlinez de traditie care va fi prezentat la Bucuresti , va introduce auditoriul intr-o calatorie fascinanta, o reintoarcere in lumea fermecata a povestilor din epoca veritabila a celebrelor compozitii muzicale, arii de opera si balet unice.

Printre acestea se numara "Elegie der Herzen", "Grand pas classique ", "Lacul Lebedelor" adaggio, actul II, "Lacul Lebedelor", Grand pas de deux, actul III, "Lacrimosa", "Carmen", "Barocco" Solo, "Blumenfest von Genzano", Grand Pas de deux, "Le Corsaire", "Spargatorul de Nuci", "Caravaggio" Grand pas de deux, actul I, "Les Bourgeois" Solo, sau "La Esmeralda" Variatie, actul III.

Toate acestea vor fi readuse la viata si exprimate prin prezenta costumelor multiple, varietatea cromaticii dar mai ales prin tehnica perfecta de dans a celor 11 balerini de talie internationala: Iana Salenko, Marian Walter, Dinu Tamazlacaru, Dmitry Semionov, Viara Natcheva, Shoko Nakamura, Wieslaw Dudek, Corinne Verdeil, Rainer Krenstetter, Sebnem Gulseker, Ibrahim Onal.

Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare, sase dintre cei mai apreciati solisti ai Teatrului de Balet din Sibiu au raspuns afirmativ invitatiei organizatorilor de a sustine un moment coregrafic special in cadrul Galei Baletului Berlinez.


De unde achizitionam biletele


Asadar, pe 23 februarie se anunta o seara plina de eleganta si savoare ce integreaza miscarile perfecte in pasi de balet pe acordurile muzicale concepute de cei mai renumiti compozitori ai lumii.

Biletele sunt disponibile la Unirea Shopping Center , Libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului. Pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc intre 50 - 180 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea