De prin lume adunate

#branzeturi #produse traditionale #bacanie #bacanii bucuresti

Bacanii in Bucuresti

Branzeturi aromate, paine de casa cu coaja crocanta si miez moale, mezeluri proaspete si gustoase, sucuri naturale sau prajituri de casa sunt doar cateva dintre produsele pe care le vei gasi in bacaniile din Bucuresti. Bacaniile din capitala comercializeaza mancaruri traditionale, ecologice si sanatoase, pentru un stil de viata echilibrat. In aceste magazine vei gasi fructe, legume, conserve, condimente si multe alte bunatati , proaspete si pregatite dupa retete cu traditie.
 

Bacania Veche
 

Bacania Veche este un magazin cu bunatati traditionale deschis in Bucuresti. Aici vei gasi produse naturale precum lapte, lactate, carne, legume, fructe si multe altele, aduse de la furnizori din tara. La bacanie vei gasi paine traditionala, alba sau neagra, framantata manual, cu coaja crocanta si miez pufos. Una dintre cele mai apreciate paini din bacanie este painea cu hribi. La Bacania Veche vei gasi si paine cu oregano, oregano si usturoi, rozmarin, masline sau ceapa.

Pe langa paine, la Bacania Veche vei gasi si alte bunatati, care iti vor aduce aminte de copilarie si de mancarurile preparate de bunica. De aici poti cumpara uleiuri, oteturi, sosuri, condimente, paste, branzeturi, mezeluri, vinuri, miere, sucuri de fructe, zahar sau ciocolata. La Bacania veche vei gasi si produse traditionale romanesti, de la uleiuri presate la rece, zacusca sau muraturi, pana la dulceturi, salamuri si afumaturi.

De la Bacania Veche poti cumpara si gustari pentru serviciu, prajituri de casa proaspat scoase din cuptor si multe alte bunatati.

Bacania Veche se afla pe bulevardul Barbu Vacarescu, la numarul 49.
 

Bacania La Tache


La Bacania la Tache vei gasi produse sanatoase si proaspete. Aici vei gasi bunatati din gospodariile taranesti, pastramuri si jamboane, branzeturi si serbeturi, toate facute dupa retete traditionale din Muntii Moldovei si Tara Ardealului, dealurile Valcei Campulungului. La bacanie vei gasi numeroase specialitati, prajituri de casa si vinuri alese.

La Bacania la Tache vei gasi numeroase sortimente de mezeluri precum muschi haiducesc, toba taraneasca, slanina, carnati de Plescoi, ghiudem, carnati cu busuioc, jambon de curcan, babic si multe altele. Dintre branzeturi poti alege svaiter, branza fermentata, branza cu chimen, branza de burduf si multe alte sortimente interesante.

Tot aici vei gasi si paine pe vatra, paste proaspete si uscate, uleii de masline extravirgin, ulei de soia, otet blsamic de Modena, otet din alb, rosu si mere, sosuri si condimente. Pentru ocaziile festive, de la bacanie poti cumpara si numeroase sortimente de duciuri . Poti incerca rahat cu alune, ciocolata bio, fursecuri, gemuri naturale, dulceturi si jeleuri. De la bacania mai poti cumpara si cafea, ceaiuri si cafea bio.

Bacania La Tache se afla pe bulevardul Ion Mihalache, la numarul 128, langa Piata Domenii. Vei mai gasi o bacanie si in cartierul Aviatiei, pe strada Nicolae G. Caramfil, la numarul 48.
 

Bacania La Baciu


La magazinul La Baciu din cartierul Floreasca gasesti produse 100% traditionale din Bucovina. Aici vei gasi pulpa de porc, carnati, carnati cu busuioc, specialitatea casei, carnati picanti , costita, jambon, muschiulet bucovinean, pastrama, zacusca din hribi, vin, cascaval afumat, ciocolata, prajituri de casa, afinata si multe alte bunatati pe care trebuie sa le descoperi singur.

Ion Baciu, proprietarul magazinului spune ca retetele sale de mezeluri si carnati sunt mostenite din familie si sunt realizate din carnea animalelor pe care le creste el su satenii din locul sau natal. Mezelurile nu contin conservanti, iar produsele afumate pot tine si pana la un an.

Magazinul lui Ion Baciu se afla pe Calea Floreasca la numarul 69 si este deschis numai in weekend, de vineri pana duminica, intre orele 10.00-19.00, iar duminica intre 10.00-15.00.
 

Pukka Food


Pukka Food este o bacanie cu produse bio, ecologice si traditionale. Aici vei gasi branzeturi, preparate traditionale din carne, oua proaspete, fructe si legume de sezon, paine, conserve, dulciuri, vinuri, sucuri, ceaiuri si cafele aromate, miere, cereale, fainoase, diverse sortimente de fructe si legume uscate, cous cous, mincare pentru bebelusi, cosmetice naturale si detergenti de rufe ecologici.

Majoritatea produselor sunt importate din Anglia si Germania. Exista insa si produse romanesti, obtinute in conditii ecologice. La Pukka vei gasi si celebrul suc de mere Malincrav. La Pukka Food, cumparaturile se ambaleaza in pungi eco, din amidon de porumb organic, sau in sacose de bumbac bio.

Adresa magazinului este strada George Vraca Nr 7, langa parcul Cismigiu.

Ungra Delicatesuri, Casa Traditiei Romanesti, Pravalia de Bucate sau La Iancu sunt alte magazine unde vei gasi produse traditionale romanesti, preparate fara conservanti sau E-uri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea