De prin lume adunate

#odeon #elfride jelinek #nijinski #spectacol #dans #teatru

Avanpremiera la Teatrul Odeon

Inainte de inceperea oficiala a stagiunii, Teatrul Odeon prezinta pentru publicul sau doua piese de teatru straine, prezente si la festivalul de teatru “Zile si nopti de teatru european” de la Braila.

Mica a mortii

Vineri, 12 septembrie, cu incepere de la ora 19.00, Teatrul Odeon va asteapta cu piesa “Mica trilogie a mortii”, o productie a Teatrului Dramatic Belgrad, Serbia. Piesa este scrisa de , o scriitoare austriaca care in anul 2004 a primit premiul Nobel pentru literatura .

"Cursul muzical al registrelor in romanele si dramele sale, care cu o pasiune verbala unica in felul sau dezvaluie absurditatea si constrangerea cliseelor sociale", asa cum declarau membrii juriului, au facut din Elfride Jelinek laureata perfecta a premiului Nobel.

“Mica trilogie a mortii” este compusa din trei piese separate, care se intrepatrund. Este analiza profunda, diversa si chiar comica a intalnirii omului cu propriul sfarsit, cu propria moarte.

Regia piesei este semnata de Nebojsa Bradic, un regizor cunoscut in Serbia, cunoscut mai ales viziunii sale originale de punere in scena a pieselor sale. In “Mica trilogie a mortii”, semnificatiile si imaginile care se contopesc, corul, multiplicarea Albei ca Zapada, cantecele si folosirea mai multor stiluri regizorale au creat un spectacol plin de viata si alert.

Regizorul vrea sa ne initieze intr-o calatorie complexa si interesanta, in care unele parti vor fi dificile, dar ca orice calatorie ne va lasa amintiri unice si de neuitat.

In distributia piesei ii puteti vedea pe: Djurdjija Cvetic, Nebojsa Dugalic, Dragan Petrovic, Ivana Nikolic, Milica Zaric, Sonja Zivanovic, Petar Bencina, Zarko Stepanov, Aleksandar Lazic, Nebojsa Djordjevic, Igor Bencina, Nemanja Oliveric, Vladan Milic, Djordje Ercevic si Bojan Hlisc.

Spectacolul va dura 1 h 15 min, iar pretul biletelor este de 12, 60 lei intreg si 6, 30 lei redus.

este NN

Marti, 16 septembrie, de la ora 19.00 sunteti asteptati la spectacolul de dans “NN”, o productie a Centrului de Cultura din  Lublin, Polonia.

Spectacolul aduce in prim plan personalitatea complexa si misterioasa a celebrului balerin Vaslav Nijinski . Chiar daca este cel mai mare dansator al tuturor timpurilor, Nijinski ramane o persoana inexplicabila, neinteleasa si nedefinita.

In spectacolul “NN”, intrebarea fundamentala se refera la identitatea omului, a barbatului, a artistului. Cine este cu adevarat fiecare dintre noi? Cum ne percepem si cum ne vad altii? Artistul este oare o fiinta exceptionala? Sau a fi artist inseamna acelasi lucru cu a fi un uzurpator sau pur si simplu un ciudat si un neindemanatic suprasensibil?

Nijinski a fost si ramane pentru dansatori si coregrafi extrem de misterios si insolit,  mai ales pentru dansatorii si coregrafii care au varsta lui Nijinski la apogeul carierei sale.

Coregrafia spectacolului este semnata de Ryszard Kalinowski iar cei doi dansatori care il vor interpreta pe Nijinski sunt Wojciech Kapron si Ryszard Kalinowski.

Durata spectacolului este de 50 min, iar pretul biletelor este de 12, 60 lei intreg si 6, 30 lei redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea