De prin lume adunate

#ateliere de creativitate #unde iesim #ateliere de incondeiat oua #ateliere pentru copii #incondeiere oua

Ateliere de incondeiat oua pentru copii in Bucuresti

Sarbatorile Pascale se apropie cu pasi repezi, iar Pastele ortodox abunda in traditii vechi de sute de ani, pe care ar fi bine sa le cunosti mai indeaproape, atat tu, cat si copilul tau. Daca vrei ca cel mic sa deprinda arta colorarii oualelor cu ingrediente naturale si sa asculte povesti despre ceea ce inseamna Pastele, du-ti copilul la unul din atelierele de incondeiat oua. Capitala are multe variante pentru tine si prichindelul tau!


Fabrica Iepurasilor

Hotel Caro, Bulevardul Barbu Vacarescu nr. 164A

Fabrica Iepurasilor revine si in acest an in incinta Hotelului Caro din Capitala. Aici, pe tine si pe pustiul tau va asteapta mai multe ateliere educative, care il vor invata pe cel mic sa-si dezvolte creativitatea, oferind totodata si suportul material de care acesta are nevoie.

Si cum Pastele se apropie vertiginos, din Fabrica nu putea lipsi Atelierul de Incondeiat Oua. Atelierul ii invata pe copii sa lucreze cu instrumente specifice, numite chisite, pe care profesorii le-au comandat special de la mesteri populari din Bucovina.

Cei mici se vor folosi de ceara de albine naturala, incalzita in recipiente speciale, pe care o vor aplica pe modele desenate in creion pe ou, cu motive specifice Pastelui. Modelele vor varia de la caz la caz, in functie de varsta copiilor.

Apoi, la final, urmeaza ca micutii sa coloreze propriu-zis oul in culoarea dorita: rosu, albastru, verde sau galben.

Fabrica Iepurasilor se desfasoara intre 20 aprilie si 4 mai, iar accesul la acest atelier costa 3 iepuRoni. Un iepuRon reprezinta valoarea de 5 lei! Programul va fi de luni pana vineri intre 17.00 si 21.00, iar in weekend intre 09.00 si 18.00.


Paste X 2, pentru fiecare dintre noi

Muzeul Vasile Grigore, strada Maria Rosetti nr.29

Daca ai un copil cu varsta intre 2 si 8 ani, asociatia "De dragul artei" iti propune in zilele de sambata si duminica (intervalul 20-28 aprilie) sa dai o fuga la Muzeul "Vasile Grigore" si sa-l familiarizezi pe cel mic cu traditiile romanesti ale incondeierii oualor.

Astfel, dupa o vizita inedita in sala cu icoane, copiii vor ajunge in atelier, unde vor goli oua adevarate care vor fi apoi pictate cu motive inspirate din motive colectiei de arta populara "Vasile Grigore".

Programarile sunt necesare si se fac la e-mailul oana@dedragulartei.ro, iar taxele sunt urmatoarele: 50 lei/doi membri ai familiei (parinte si copil), 60 lei/trei membri ai familiei, 70 lei/ patru membri ai familiei.

Sursa foto: fabricaiepurasilor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea