De prin lume adunate

#ateliere de creativitate #craciun #handmade #decoratiuni #accesorii #ornamente #masa de craciun #gatit #cursuri #sarbatoare #sarbatori de iarna #mos craciun

Ateliere de creativitate de Craciun

Sarbatorile de iarna ne bat la usa si multi dintre noi suntem atrasi in goana nebuna dupa cadouri, decoratiuni si retete minune pentru serile de Craciun. Noi iti propunem sa uiti pentru cateva minute de acest iures si sa te dedici catorva activitati relaxante, in ton cu evenimentele de iarna. De ce sa fugi dintr-un magazin in altul pentru cadoul perfect, cand poti confectiona chiar tu obiectele de sarbatori si poti realiza preparate culinare care ii vor face pe invitatii tai sa se linga pe degete.

Poveste de Craciun - pentru copii si parinti cuminti

In ziua de 22 decembrie, de la ora 18:30, la Verde Cafe are loc atelierul Poveste de Craciun cu Laura Jiga Iliescu. Taxa de participare este de 30 de lei si include un ceai. Satele si casele romanesti traditionale ne par acum ca apartin unei alte lumi. Dar poate ca ea nu este chiar atat de departe precum ne imaginam. calea victoriei te invita in prag de Craciun si An Nou la o seara in care sa asculti si sa intelegi cum se pregateau odinioara oamenii pentru zilele sfinte de sfarsit de an.

Unele obiceiuri mai exista si astazi, cele mai multe din pacate au disparut, insa le gasim in carti sau in inregistrari care ne amintesc mai mult de lumea lui Harry Potter sau de Narnia decat de lumea in care traim astazi. In lumea taranilor pastrarea echilibrului dintre bine si rau era una din principalele sarcini ale fiecarui om, ca in basmele fantastice cu Fat Frumos, unde lupta cu Balaurul, cu Muma Padurii sau cu Gheonoaia trebuie purtata pentru a duce la bun sfarsit povestea si pentru a invata eroul ce este important in viata.

Pe 22 decembrie esti invitat sa bei un ceai cald si sa asculti, cum se asculta candva la sezatori, povestea unui copil care merge cu colindetul prin sat si intimplarile sale in drumul spre casa. Vei asculta si un colind in care vei vedea cum oamenii, animalele si fiintele supranaturale se intalnesc si se ajuta in momente de cumpana.

Sunt bineveniti copiii curiosi, parintii atenti si intrebarile lor despre ceea ce se povesteste in aceasta seara, in atmosfera unui Craciun adevarat, in care povestile devin mai importante decat cumparaturile, iar agitatia orasului este inghitita de tihna povestilor spuse la gura sobei.

calea victoriei se afla pe strada Intrarea Pristolului, la numarul 3, iar mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 021.321.30.22.

Atelier de podoabe pentru Craciun

Decorativismul isi schimba mereu tendintele, insa indiferent de directie, sarbatorile de iarna raman momentul de apogeu al ornamentului. Pentru ca anul acesta designul aduce in prim-plan culorile neutre, materialele naturale din sfera eco, Craciunul vine ca ocazie ideala pentru reinventarea conceptului de podoaba.

Nici sclipiciul si opulenta si nici culorile stridente nu sunt cele care creeaza un decor de sarbatoare, ci mai degraba decoratiunile personalizate, care dau caldura si autenticitate spatiului. Asadar, vei putea crea din materiale simple prin tehnici diverse obiecte frumoase si unice pentru un ambient deosebit.

Hartie, lemn, culori, panglici si snururi sunt ingredientele potrivite pentru ornamente cu bun gust, handmade, care personalizeaza spatiul sau devin cadouri prietenoase. Un ornament creat de noi transmite mai multa sensibilate, tocmai prin imperfectiunile lui unice, decat un produs de serie asimilat fara un atasament personal.

Atelierul de podoabe se va desfasura in 3 etape a cate 2 ore:

Podoabe pentru Bradul de Craciun: la acest atelier vei realiza figurine si mici obiecte pentru ornarea bradului, ca alternativa vesela la clasicele globuri din sticla. Cu materiale simple si accesorii din cele mai diverse, dam un sens personal ornamentului de sarbatoare.

Decoratiuni de sezon pentru casa: pentru ca decorul sarbatorilor de iarna este asteptat cu drag in fiecare an si in fiecare an deschidem aceeasi cutie de ornamente, adunam acum imaginatie, fantezie si materiale diverse  si cream decoratiuni noi, pentru un ambient intim si pentru o atmosfera speciala.

Felicitari pentru sarbatorile de iarna: pentru ca moda felicitarilor se estompeaza, ne reamintim cu drag de placerea cu care descoperim in cutia de scrisori un gand frumos de la persoane dragi, in teancul de facturi si prospecte de supermarket. Si atunci cand vine vorba de distanta, felicitarea tine de cele mai multe ori loc de cadou, vei trimite imagini unicat pentru ganduri si persoane dragi.

Atelierele se desfasoara la calea victoriei , iar costul cursului este de 165 de lei, in care sunt incluse materialele de lucru. Atelierele au loc in zilele de 16, 17 si 18 decembrie de la ora 18.30.

Fundatia Calea Victoriei se afla pe strada Intrarea Pristolului, la numarul 3, iar mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 021.321.30.22.

Atelierul de decoratiuni: flori, ceai si masti venetiene

Atelierul de decoratiuni te va face sa te simti incurajat sa iti exprimi ideile, cu un nivel al creativitatii ridicat. Vei stii sa aplici si acasa ce ai invatat la ateliere, astfel iti vei putea crea singura accesorii si cadouri pentru cei dragi.

La acest ateliere vei putea descoperi abilitati si talente de care nu te credeai capabil, vei folosi din nou pensula si vopseaua, iar din mana ta vor iesi opere de arta. Vei castiga doua ore numai pentru tine, in care sa scapi de stresul cotidian, de telefoanele si emailurile urgente.

Modulul contine urmatoarele ateliere practice:

Arta florala: a) Flori proaspete - vei invata sa faci singur buchetele si aranjamentele
                          b) Aranjamente din plante uscate – tehnici pentru aranjarea florilor uscate, a fructelor si a altor elemete decorative, pentru a obtine un aranjament deosebit
Tea Time: Decorarea unui set de ceai – Cu vopsea speciala dai o stralucire noua unui set de ceai, dar banal de alb
Carnavalul de la Venetia - Vei invata sa decorezi o masca venetiana paiete, pene, dantele toata stralucirea carnavalului, inghesuita in doua ore.
Accesorii sic - Vei invata cum sa pictezi o esarfa de matase si cum sa asorteazi un accesoriu de par din acelasi material.

Durata cursului este de cinci ateliere, care au loc saptamanal la Fundatia Calea Victoriei. Costul cursului este de 275 de lei si include materialele pe care le vei folosi la crearea decoratiunilor.

Fundatia Calea Victoriei se afla pe strada Intrarea Pristolului, la numarul 3, iar mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 021.321.30.22.

Ateliere de Craciun la Interesart

La aceste ateliere de creatie vei invata sa creezi propriile accesorii, obiecte de decor si aranjamente florale. Cursurile sunt structurate in 5 - 6 sedinte si se organizeaza periodic. Modulul dedicat sarbatorilor de iarna cuprinde mai multe etape in care vei putea confectiona singur:

Felicitari pentru sarbatori si impachetat cadouri - set de 5 felicitari si tehnici de baza pentru imachetarea cadourilor
Aranjamente pentru iarna - coronite pentru toata luna decembrie
Decorul mesei de Craciun - fata de masa pictata in culori si motive specifice sarbatorilor, inele pentru servetele, decor pentru centrul mesei.
Ornamente de brad - globuri pentru pom, sosete pentru Mos Craciun.

Durata cursului este de doua ore, iar urmatoarele ateliere au loc in zilele de 15 si 17 decembrie, de la ora 18:30. Interesart pune la la dispozitie toate materialele necesare pentru realizarea obiectelor. La sfarsit fiecare participant isi va lua acasa lucrarea. Inscrieri se pot face la numarul de telefon 0722.586. 736. Atelier Interesart se afla pe Bulevarul Stirbei Voda, in zona Cismigiu.

Cursuri de gatit pentru Craciun

Inaintea Craciunului, pasionatii cursurilor de gatit se intalnesc pentru a invata sa prepare un meniu cu totul deosebit, creat cu ajutorul bucatarului Orlando Zaharia. La aceste cursuri vei putea realiza un meniu magic cu care iti vei impresiona oaspetii de Craciun.

Din mainile tale vor iesi creatii uluitoare cu aroma de iarna si sarbatori. Timp de 3 ore vei gati un meniu cu trei feluri alaturi de chef Orlando Zaharia care iti va dezvalui trucurile bucatariei profesioniste.

Mai apoi vei putea savura propriile creatii, ghidat intr-o fascinanta lectie de wine pairing de catre Razvan Jurca. Pasionatii primesc brosura cu toate retetele si o diploma speciala societe gourmet & Chef Orlando Zaharia.

Cursurile au loc in zilele de 13 si 20 decembrie, iar costul este de 350 de lei. Mai multe detalii obtii la numarul de telefon 0723.552.736.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea