De prin lume adunate

#astra film #Astra Film Festival #festival de film sibiu

Astra Film Fest la Sibiu

Intre 15 si 21 octombrie se desfasoara la Sibiu Astra Film Festival 2012, festivalul international de film documentar. Programul, alcatuit din aproape 100 de filme, reflectan realitati umane contemporane, intr-o abundenta de tematici si stiluri de abordare, atat pentru profesionisti, cat si pentru publicul larg de toate varstele.

Filmul documentar a fost si a ramas terenul de experimentare al limbajului cinematografiei. Sectiunile competitionale prezinta cele mai reusite documentare produse in ultimii doi ani in Romania si in lume. Filmele documentare din cele patru sectiuni, International, EcocinematogrAFF, Romania si Student, vor fi evaluate de un juriu alcatuit din cineasti si specialisti de prim rang.

Printre acestia se numara Cristi Puiu, Luciano Barisone, Hanka Kastelicova, Cristian Nitulescu , Sorin Botoseneanu, Rene Kubasek, Christophe Pomez sau Michael Stewart.
 

Documentare romanesti


AFF Sibiu este locul unde de aproape 20 de ani se pot vedea toate documentarele romanesti recente. In aceasta editie, o treime din programul festivalului este reprezentat de documentare facute in Romania de autori romani si straini.
 

AF Junior


Desfasurat intre 15 si 18 octombrie, in paralel cu AFF Sibiu, AF Junior este un festival de film documentar pentru copii, foarte popular in randul elevilor, cu peste 25.000 de participanti, elevi din ciclurile primare si liceeni, care au intrat in salile de proiectie la ediitile trecute.

AF Junior 2012 propune un program inedit de filme documentare pentru copii, produse in patru tari din jurul oceanului Atlantic implicate in proiecte de salvare a surselor de apa curata.
 

EcocinematogrAFF


Sectiunea va extinde viziunea organizatorilor despre poluare, despre mutilarea naturii de catre colosii industriali, alimentele modificate genetic si deseurile nebiodegradabile.

Vei vedea, de asemenea, ce solutii locale exista pentru a contracara efectele poluarii, prin intermediul unei serii consistente de documentare care vor rula anul acesta la AFF Sibiu 2012. Selectia prezinta trei filme legate de Romania: "Toxic", de Andrei Sota, "Caii salbatici", de Dan Curean si "Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei", de Fabian Daub.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea