De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival #artmania #artmania festival 2012

ARTMANIA Festival 2012

Cea de-a saptea editie a Festivalului ARTmania va avea loc in perioada 6 - 12 august 2012 si propune un program cultural variat, care se va desfasura in Sibiu in spatiile dedicate evenimentului: Piata Mica si Piata Mare, Harley Davidson Stage, Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra.

Incepand de pe 6 august, participantii la festival pot lua parte la diverse activitati precum expozitii de fotografie si pictura, concerte, lansari de carte, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase, organizate alaturi de Librariile Humanitas, platforma Anim'est, Institutul Cultural Polonez, Centrul Ceh, Casa de Cultura si Consulatul German din Sibiu si alte marci reprezentative pentru promovarea culturii in Romania.

Timp de o saptamana, centrul orasului Sibiu va fi scena acestor manifestari artistice direct conectate sau derivate din cultura rock, cu un focus mai mare pe muzica rock in weekend-ul 10 - 12 august.

De-a lungul a mai mult de sase ani de existenta, festivalul anual de la Sibiu s-a facut cunoscut prin promovarea scenei muzicale de metal si a artistilor care acopera o zona variata, de la gothic metal la heavy metal, extinzandu-se chiar pana la punk si alternative rock.

Datorita conceptului festivalului si a localizarii sale in Transilvania, intr-unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa de Est, platforma culturala ARTmania a devenit un brand international de mare valoare, dobandind recunoasterea si sprijinul unor parteneri de prestigiu, al autoritatilor locale si al institutiilor culturale din Sibiu.

Programul festivalului:

In prima zi de festival, pe scena din Piata Mare vor urca norvegienii de la Trail of Tears. Alaturi de Trail of Tears vor mai canta si cei de la Deathstars, o formatie suedeza care abordeaza stiluri precum industrial si gothic metal. Headlinerii zilei de vineri vor fi nemtii de la Die Toten Hosen, cea mai populara trupa din Germania aflata in premiera absoluta pe pamant romanesc.

Ziua 2 de concerte debuteaza cu formatia Poets of the Fall si continua cu olandezii de la Delain, trupa aflata pentru prima data in Romania. Tot pentru prima oara in Romania se afla si nemtii de la Edguy cu un concert dedicat celui mai recent material discografic, 'Age of The Joker". Pentru a 3-a oara, la 3 ani distanta, cantand la 3 editii de Artmania, britanicii de la My Dying Bride vor fi headlinerii zilei de sambata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea