De prin lume adunate

#artisti romani #arta contemporana #arta romaneasca #prezentare madrid

Arta romaneasca contemporana, prezentata la Madrid de artisti romani

Festivalul "Curators' Network" se desfasoara in perioada 27 iunie - 14 iulie, la Madrid, unde Romania va fi reprezentata de curatorul Anca Mihulet si artisiti Daniela Palimariu, Radu Cioca si Irina Botea.

Tema aleasa in acest an, "Let us be known; let us be seen, and let us shine", va fi marcata prin expozitii, seminarii, ateliere, proiectii nocturne, workshopuri si dezbateri, in cele trei saptamani de desfasurare. Subiectul principal de la care a pornit acest proiect este arta contemporana care se dezvolta in alte spatii decat cele obisnuite.

Platforma europeana "Curators' Network" a fost infiintata in anul 2010, la initiativa asociatiei Hablarenarte si are scopul de a promova dialogul intercultural si interconectarea scenei artistice din zonele periferice. Aceasta platforma este formata din cinci parteneri independenti din Austria, Polonia, Spania, Ungaria si Romania.

"Impossibility vs. Self-Censorship", proiectul unor romani

In proiectul "Impossibility vs. Self-Censorship" sunt implicati curatoarea Anca Mihulet si artistul Radu Cioca, care incearca prin intermediul acestui proiect sa gaseasca raspunsurile la intrebarile de care se lovesc artistii, si anume "Ce face imposibila o opera de arta, un proiect sau o expozitie?", "Ce determina un artist sa-si cenzureze propria lucrare si sa abandoneze o ideee fara sa fie presat din exterior?" sau "Care sunt justificarile si riscurile din spatele aceastei atitudini", noteaza icr.ro

Expozitie si seminarii in cadrul "Curators' Network"

In perioada 3 - 14 iulie, participantii la festival mai pot admira si expozitia "Los Susurradores", rezultata ca urmare a unei cercetari in domeniul antropologiei culturale si concentrata pe activitatile unei miscari internationale cu caracter revolutionar cu acelasi nume. In cadrul expozitiei sunt prezentate obiecte, texte si materiale audio-video din diferite parti ale Europei, care au legatura cu activitatea miscarii.

In plus, vor avea loc seminarii de arta si promovare, ("Let us be known; let us be seen, and let us shine"), de arta si educatie ( "I don't think art can be taught. I really dont't"), arta si societate ( "Has the autonomy of art as formulated by modernity, perhaps had its day?").

Sursa foto: arteinformado.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea