De prin lume adunate

#arta #parc #deseuri

Arta reciclata in parcurile bucurestene

Pe 11 iunie, in , are loc un alt eveniment: Arta Reciclata. Evenimentul isi doreste sa ofere comunitatii din sectorul 4 al capitalei produse culturale care fac referie de la o problema sociala actuala: deseurile.

Tineri artisti romani au fost invitati sa intervina in spatiul public prin crearea de instalatii in parcurile din sectorul 4 si intr-o intersectie din acelasi sector. Instalatiile artistice vor folosi ca si material de lucru deseuri din plastic si aluminiu oferite de parteneri colectori.

Subiectele instalatiilor au, pe langa mesajul social implicit de reciclare, , arta in slujba societatii civile, si un altul, explicit: nevoia de reciclare selectiva sau caini comunitari .

Instalatiile artistice vor putea fi vizionate pentru prima data in cadrul Noptii Albe a Galeriilor, in parcurile Tineretului, , Carol si in interesectia Oltenitei cu Brancoveanu. Instalatiile vor ramane in spatiul public pe toata perioada verii, cand oamenii folosesc aceste spatii foarte frecvent.

 

Exponate "reciclate"

 

Vlad Petri si Neli Gherman creeaza Copacul de plastic. Se vor mpodobi mai multi copaci cu sticle de plastic colorate viu. Prin aces gest se atrage atentia asupra modului creativ in care pot fi folosite deseurile, dar se si trage un semnal de alarma - cum ar arata orasul daca ar fi plin de deseuri, daca in loc de frunze si fructe ar fi pet-uri?

Actiunea e de tip "Colorata maine-i gata", cu fotograf care face fotografii de parc, instant/polaroide cu cetatenii si familiile fericite, calare pe caprioara din can-uri. Pozele vor fi oferite cetatenilor.

Bela Zoltan si Antoaneta Zoltan realizeaza o omida din cuburi comprimate, plus cativa metri de furtun subtire, transparent, ca acela din spitale folosit la perfuzii. Omida respectiva va sta langa un copac de inaltime medie, "bagat" la perfuzii.

Galeria de Arta reciclata este o constructie a unui foto mare, functional, din carton, hartie si plastic. Fotografiile facute cu acest aparat vor fi "expuse" pe trei pereti unici facuti din deseuri, care vor forma o "galerie reciclata". Fotografiile vor fi facute de fotograf si de cei care viziteaza parcul Tineretului .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea