De prin lume adunate

# achizitionare bicicleta # achizitionare bicicleta pliabila # inchiriere bicicleta

Argumente pro si contra achizitionarii unei biciclete pliabile

In ultimii ani bicicletele pliabile au devenit foarte cautate si popularitatea acestora va continua sa creasca si in urmatorii ani, daca e sa ne luam dupa cifrele din vanzari puse la dispozitie de catre producatori.

Motivele care stau in spatele popularitatii acestor biciclete pliabile sunt nenumarate, insa cele mai importante sunt cele referitoare la transportul si depozitarea facila a acestora.

Cu toate acestea, sunt si nenumarate voci care sustin ca nu merita sa investesti intr-o astfel de bicicleta si ca tot mai bune sunt modelele clasice.

In acest caz, cine are dreptate?

Ca de fiecare data, adevarul este undeva la mijloc.

Utilitatea unui model de bicicleta pliabila este data in primul rand de necesitatile si preferintele fiecarei persoane in parte.

Astfel, pentru cei care fac naveta, o astfel de bicicleta poate fi o adevarata mana cereasca deoarece poate fi depozitata foarte usor chiar si la birou.

Pe de alta parte, cei care prefera traseele mai tehnice si practica ciclismul in mod profesionist, pot fi de parere ca o bicicleta care se pliaza nu corespunde intocmai standardelor tehnice dorite.

Dar, hai sa vedem exact care sunt argumentele pro si contra achizitionarii unei biciclete pliabile:

Argumente pro

1. Usor de depozitat

Spre deosebire de o bicicleta obisnuita, pe aceasta o poti depozita oriunde, fara probleme, indiferent ca esti acasa ori la birou. O poti pune sub birou, in balcon, in debara sau chiar in sufragerie, fara sa incomodezi pe cineva.

2. Usor de transportat

Te-ai saturat ca de fiecare data cand mergi in concediu sa ai grija bicicletei care sta fie pe capota masinii, fie in spate, prinsa de suportul special? Cu o bicicleta pliabila nu vei avea aceasta problema, caci o poti pune foarte usor in portbagaj sau chiar in masina.

In afara de acest aspect, trebuie sa stii ca poti lua bicicleta cu tine chiar si atunci cand circuli cu mijloacele de transport in comun. Trebuie doar sa te asiguri ca aceasta este bine stransa si, eventual, pusa in husa speciala, pentru a nu-i deranja pe ceilalti calatori.

3. Greu de furat

Pentru ca o poti lua cu tine oriunde, scapi de grija hotilor si a sistemelor antifurt.

Argumente contra

1. Greutatea

Desi la inceput ti se poate parea foarte usoara, daca va trebui sa o cari pe distante mai mari sau pe scari atunci cand o urci in casa, iti vei schimba cu siguranta parerea. Sigur, daca iti permiti, poti opta pentru o bicicleta din fibra de carbon sau titan, mult mai usoare decat cele clasice, din aluminiu.

2. Pretul

Asa cum spuneam si mai sus, daca vrei o bicicleta pliabila de calitate trebuie sa fii dispus sa scoti mai multi bani din buzunar.

3. Performante slabe

Daca esti ciclist profesionist si vrei o astfel de bicicleta pentru concursuri, trebuie sa stii ca aceasta nu se compara, din punct de vedere tehnic, cu performantele unei biciclete clasice.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea