De prin lume adunate

#muzeul satului #expozitie #fotografie #arhitectura #china #max gschwend

Architecture chinoise la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza in perioada 27 ianuarie - 22 februarie 2009 expozitia fotografica Architecture chinoise. Lucrarile apartin etnologului elvetian Max Gschwend si reprezinta rodul cercetarilor intreprinse in Extremul Orient, in perioada 1982 - 1998: China, Indonezia, Japonia, Coreea, Sri Lanka.

Max Gschwend si-a facut studiile si doctoratul la Universitatea din Basel. A predat cursuri privind arhitectura vernaculara si habitatul la aceeasi Universitate si la Scoala Politehnica Elvetiana din Zurich. In calitate de director al "Cercetatorilor casei taranesti din Elvetia" a efectuat intre anii 1947 - 1988 cercetari ample pe tot cuprinsul Elvetiei si a coordonat publicarea seriei de lucrari "Les Maisons rurale en Suisse" - 24 volume aparute pana astazi.

Max Gschwend este unul dintre membri fondatori ai Muzeului in Aer Liber din Ballenberg, muzeu reprezentativ pentru toata Elvetia si unul dintre cele mai importante muzee de acest fel din Europa. Fotografiile sale, care au facut parte din aceste expozitii precum si cele care alcatuiesc expozitia Architecture chinoise sunt donate Muzeului Satului.

Alaturi de imaginile specialistului elvetian, vor fi expuse si imagini din China, surprinse in luna august 2008 la Beijing, cand Muzeul Satului a organizat expozitia de arta populara "Tezaur romanesc", prilejuita de Jocurile Olimpice de vara.

Vernisajul va avea loc marti, 27 ianuarie 2009, ora 15:00 in sala "Gheorghe Focsa".

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 27 ianuarie - 22 februarie 2008, de miercuri - duminica, intre orele 9:00 - 17:00.

Participa la concursul nostru si afla daca pe 18 februarie mergi sa vezi celebri patinatori rusi in "Stelele Moscovei pe Gheata"

Acasa.ro si Compania de teatru Passe Partout Dan Puric te invita la teatru. Participa la concursurile noastre si afla daca vei castiga. Detalii aici si aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea