De prin lume adunate

#sara gruen #circ #apa pentru elefanti #concurs #recenzie #humanitas #humanitas fiction

Apa pentru elefanti

Aceasta este o poveste despre "Cel Mai Senzational Spectacol de pe Pamant".  Astfel ca, apa pentru elefanti de Sara Gruen va fi ecranizat in regia lui Francis Lawrence , cel care are in palmares si pelicula I Am Legend . In plus, in ultimii trei ani, romanul a fost o prezenta constata in topul celor mai bine vandute carti din Statele Unite.

Daca doresti sa castigi acest roman, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza si in aceasta saptamana impreuna cu editura Humanitas Fiction. De data aceasta, ai sanse mai mari sa iti imbogatesti biblioteca cu acest exemplar deoarece vom avea doi castigatori.

"Am nouazeci de ani. Sau nouazeci si trei. Ori una, ori alta. La cinci ani, stii si cate luni sunt de cand te-ai nascut. Chiar si la douazeci si trei de ani stii ce varsta ai. (…) Insa dupa treizeci incepe sa se intample un lucru ciudat. La inceput e doar o usoara poticneala, o clipa de sovaiala. (…) Dupa care te simti aiurea, fiindca te intrebi daca asta e oare inceputul sfarsitului. Chiar este, fireste, insa vor trece cateva decenii bune pana o vei recunoaste". Astfel isi incepe Jacob istorisirea despre perioada in care era angajat la circ.

Dupa ce parintii ii mor intr-un accident stupid de masina, Jacob isi da seama ca nu mai are absolut nimic pe lume. Nici familie, nici bani, nici casa, nici prieteni. Astfel ca, exact inaintea examenului de absolvire pleaca pur si simplu. Si sare in primul tren care ii iese in cale. Dupa o scurta incaierare in care un barbat incearca sa il arunce din tren, baiatul afla ca tocmai circul este cel care ii va fi casa de acum inainte.

In romanul Sarei Gluen se intretaie doua povesti. Povestea batranului ajuns la azil si cea a tanarului care ingrijeste de animalele circului. Batranul se gaseste intr-o semisenilitate agresiva si rautacioasa, in timp ce tanarul pare incantat sa doarma in balegar intr-un fel de cusca pentru animale.

Jacob va capata un alt statut in cadrul circului, in momentul in care Unchiul Al afla ca tanarul a studiat medicina veterinara. Unchiului Al este unul dintre cei mai cunoscuti directori de circ ai anilor ’30. Este un om fara scrupule care isi doreste cu disperare ca "Cel Mai Senzational Spectacol de pe Pamant" sa fie recunoscut de toata lumea ca cel mai bun program de circ de pe planeta si nu numai.

De altfel, criza economica din acea epoca nu pare a-l afecta deloc pe Unchiul Al. Acesta nu face decat sa profite de pe urma celorlalte circuri care dau faliment. Si anume le cumpara animalele si oamenii pe sume de nimic si, astfel, va reusi sa incropeasca o adevarata lume fabuloasa. 

Venit direct de pe bancile scolii, Jacob este, la inceput, socat de lipsa de principii ale noilor sai colegi, dar toatea acestea se diminueaza in momentul in care se indragosteste de Marlena, dresoarea de cai. Aceasta alegere pare total nefericita deoarece Marlena este sotia imprevizibilul si crudul August Rosenbluth, dresorul felinelor.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca si cu aceasta carte, participa la concursul nostru si in data de 5 martie, vei afla daca ai castigat.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea