De prin lume adunate

#teatrul masca #festivalul de film de la venetia #anton adasinsky

Anton Adasinsky, de pe scena Festivalului de Film de la Venetia, pe scena Teatrului Masca

Teatrul Masca gazduieste in perioada 11 - 13 noiembrie cea de-a VII-a editie a festivalului "Masti Europene...la Masca". Publicul bucurestean va putea viziona spectacolul "Mepfisto Waltz" al trupei Derevo din Sankt Petersburg .

"Invitatii de anul acesta sunt o trupa foarte draga sufletului meu pe care am intalnit-o in anii '90 la Praga atunci cand ma documentam in legatura cu infiintarea unui teatru alternativ. Am vizionat atunci un spectacol al carui afis inca il mai pastrez. Acum, 20 de ani mai tarziu, intalnirea cu Derevo are pentru mine semnificatia intalnirii cu debuturile Teatrului Masca.

Ei aduc pe scena un spectacol dramatic, fascinant, cu o incarcatura emotionala deosebita. O poveste cu si despre iubire, legaminte, etern si irepetabil, transpusa in scena de niste actori fabulosi, genul de poveste care ne face sa simtim ca ne este dat sa atingem macar in treacat nemarginirea", declara Mihai Malaimare , directorul Teatrului Masca.

"Mephisto Waltz" este un o introspectie in sufletul fiecarui spectator, un spectacol de teatru non verbal pus in scena de o trupa care aduce ceva din aerul misterios, maiestuos si plin de farmec al Petersburgului.

"Lumea este un abis. O campie acopera scena, tintind spre cer. Mephisto Waltz este o noua capodopera... nu o viziune sumbra, ci un minunat basm in care, o data in plus, Viata imbelsugata/rodnica triumfa."

Teatrul de gest Derevo, laureat a numeroase premii internationale a fost infiintat in anul 1988 la Sankt Petersburg de catre Anton Adasinsky , unul dintre cei mai cunoscuti mimi si dansatori ai teatrului din Rusia.

In 2011, Anton Adasinsky a interpretat rolul lui Mefisto in pelicula "Faust", castigatoare a Leului de Aur pentru cel mai bun film al Festivalului de Film de la Venetia.

Festivalul se va incheia duminica, 13 noiembrie, cu spectacolul " Comedia Erorilor ", una din premierele acestei stagiuni.

Teatrul Masca se afla pe Bulevardul Uverturii, la numarul 70. Pretul unui bilet este cuprins intre 10 si 25 de lei. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.430.50.55.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea