De prin lume adunate

#alchimistul #roman #carte #coelho

Alchimistul cuvintelor

Paulo nu mai are nevoie de nici o prezentare. Il stim cu totii. Un intreg mapamond a fost fascinat de romanele sale.

A cunsocut succesul cand se astepta mai putin, exact ca in romanul sau cel mai popular, . A reusit sa devina, dintr-un tanar hippie rebel, intr-unul dintre cei mai cunoscuti si influenti scriitori din era contemporana. Cartile lui Coelho au fost publicate in peste 150 de tari si traduse in aproape 79 de limbi, devenind un autor de referinta al timpurilor noastre, ale carui romane au fost transpuse in piese de teatru, filme si chiar jocuri.

Ideile, filozofia si subiectele tratate in cartile lui reflecta aspiratiile a milioane de cititori care isi cauta calea in viata si noi moduri de a intelege lumea. Nici Romania nu a scapat de fenomenul Coelho, cartile sale vanzandu-se ca painea calda, incepand cu Alchimistul si terminand cu Vrajitoarea din Portobello, povestea unei tinere din Transilvania.

La editura Humanitas exista si o colectie cu majoritatea operelor lui Coelho, unele dintre romane avand si suport audio.

Un alchimist ce a facut istorie

Printre primele carti ale lui Coelho aparute la noi, Alchimistul a reusit sa creeze o adevarata frenezie printre cititori. Cartea era recomandata de toata lumea, tuturor. Cartea este scrisa intr-un stil foarte simplu, pe intelesul tuturor si prezinta povestea unui pastor care isi paraseste tara natala, Spania, in cautarea unor comori materiale in Africa.

Calatoria se dovedeste a fi insa o calatorie de initiere si de descopererie a propriei valori si a adevaratei comori, care sta in fiecare dintre noi. Rolul nostru este doar sa ne urmam visele si sa ne ascultam inima, exact asa cum spune si Coelho in romanul sau “Cand iti doresti cu adevarat ceva, tot universul conspira la realizarea lui”.

Diavolul si domnisoara Prym

In acest roman uluitor, Paulo Coelho prezinta lupta dintre lumina si intuneric din adancul fiecarui suflet si mesajul ei pentru viata noastra de zi cu zi: sa indraznim sa ne urmam visele, sa avem curajul de a fi altfel si sa ne stapanim teama care ne impiedica sa traim cu adevarat.

Cartea a cunoscut si transpunerea pe scena unor mari ocmpanii teatrale.

Manualul razboinicului luminii

Manualul razboinicului luminii este o invitatie pentru fiecare dintre noi sa ne traim visul, sa acceptam incertitudinile vietii si sa ne ridicam in intampinarea destinului nostru unic. Manualul razboinicului luminii este o culegere de ganduri filozofice si povesti care ii vor incanta pe cautatorii de pretutindeni.

Ca si celelalte romane ale sale, si Manualul Razboinicului luminii a fost pus pe scena.

Inedit despre Coelho


Ceea este interesant si in acelasi timp incitant la operele lui Coelho este ca se bazeaza pe fapte reale, pe trairi si experiente pe care autorul le-a trait. Primul sau roman, Pelerin la Compostela, este povestea propriului pelerinaj, intr-o perioada tulbure a vietii sale, pelerinaj care i-a marcat viata si creatia literara.

Alchimistul
este si el inspirat dintr-o perioada a vietii sale in care a cochetat cu magia neagra si alchimia. Subiectul a fost tratat si in cartea Valkiriile. Inca din primele zile ale vietii sale, Coelho pare sa fi avut un destin mai putin fericit. Cu toate ca talentul sau scriitoricesc era peste medie, de la o varsta frageda, parintii sai nu au fost intotdeauna de acord cu alegerile in viata ale fiului.

Spiritul sau rebel si faptul ca era atras de literatura, teatru si fenomenul hippie, i-a speriat pe parintii sai care au crezut ca are probleme de comportament si l-au internat intr-un spital de boli mintale . Nu doar o singura data, ci de trei ori, unde a suportat mai multe sedinte de electrosocuri.

Toate aceste experiente, pornind de la o varsta frageda au devenit  subiecte de romane. Veronica se pregateste sa moara intruchipeaza perfect experienta spitalului de nebuni unde a fost internat fara voia sa.

Tot in perioada tulbure a tineretii sale, Coelho compunea versuri pentru  muzicianul Raul Seixas. Cel de-al doilea disc al lor a fost un succes urias si s-a vndut in peste 500 000 de exemplare. Paulo a scris peste saizeci de cantece cu Raul Seixas si impreuna au revolutionat scena rockului brazilian.

Toate aceste experiente par sa fie un bun punct de reper pentru literatura sa care te invita sa rasfoiesti unul dintre aceaste romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea