De prin lume adunate

#carti #romane politiste #Rodica Ojog - Brasoveanu

Colectia Rodica Ojog - Brasoveanu la Editura Nemira

Cartile politiste ale scriitoarei sunt apreciate de numerosi cititori. Sunt ideale pentru momentele in care vrei sa citesti carti de actiune, care sa te tina in suspans.



din Romania. In anul 1969 a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman , Moartea semneaza indescifrabil, l-a scris la insistenta sotului ei, actorul Cosma Brasoveanu. L-a publicat in 1971.

Dupa sapte ani de practica a renuntat la avocatura si s-a dedicat in intregime scrisului. Pana in 1999, a publicat 35 de romane, in majoritate politiste, dar si cateva istorice si unul stiintifico-fantastic. Este considerata marea doamna a literaturii politiste romanesti.

La vei gasi o colectie impresionanta, cu unele dintre cele mai apreciate romane ale scriitoarei.

Ce gasesti la Editura Nemira :

Buna seara, Melania

Maestra in arta suspansului, Rodica Ojog-Brasoveanu se arata o fina cunoscatoare a mastilor dincolo de care se ascund intotdeauna oamenii si in literatura, si in viata. Aceasta carte o dovedeste din plin.

In Buna seara, Melania!, autoarea inlatura pas cu pas mastile fiecarui personaj. Si, ca in orice roman politist care se respecta, nimeni nu e cine pare a fi. Povestea si calitatea scriiturii garanteaza placerea lecturii, in tihna de acasa ori in vacarmul orasului.

pentru un suras

Cianura pentru un suras este o competitie contra cronometru intre maior si Melania, devotat escortata de un grup de gangsteri. La aceeasi miza se mai adauga o tinta: trecerea frauduloasa a tablourilor peste granita.

Pitorescul personajelor, umorul, "neasteptatul" prezent in fiecare pagina, duiosul si cinismul, glontul si aroma de levantica a aducerii-aminte fac deliciul lecturii acestui roman.

Agentul secret al lui Altin-Bey

Agentul secret al lui Altin-bey incheie seria de Capa si spada a Rodicai Ojog-Brasoveanu. Binecunoscutul logofat, un muschetar autohton, va face drumuri pe la curtile altor crai si pe la cele ale Imperiului Otoman pentru a-l ajuta pe domnitorul Brancoveanu sa salveze tronul si tara de cotropirea turcilor.

Al cincilea as

Al cincilea as este un roman cu intriga istorica, scris in cel mai autentic limbaj arhaic. Intalnim toate ingredientele unui roman politist captivant, care va va tine in suspans pana la finalul cartii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea