De prin lume adunate

#povesti #cenusareasa #alba ca zapada #mica sirena #disney #basme #rapunzel #Frumoasa din Padurea Adormita #finaluri fericite #adevaratele finaluri #ariel mica sirena

Adevaratele finaluri socante ale basmelor nemuritoare Disney

Oricat de grele ar fi intamplarile prin care trec personajele, basmele Disney realizate dupa povesti celebre au intotdeauna parte de un final fericit. Putini stiu insa ca varianta originala nu are nicio legatura cu "magia" Disney, sfarsitul povestilor fiind unul cu adevarat socant.

Cenusareasa

In versiunea Disney, pantoful de cristal al Cenusaresei nu incape in piciorul surorilor vitrege si, intr-un final, este spart de mama vitrega. In basmul original al Fratilor Grimm, cele doua surori isi taie parti ale picioarelor, iar sangele scurs le da de gol in fata printului. La final, pasarile, prietenele Cenusaresei, le ciugulesc ochii celor doua.

Sursa foto: romanticideasinlife.wordpress.com

Alba ca Zapada

In versiunea Fratilor Grimm din 1812 a basmului "Alba ca zapada", regina malefica este chiar mama fetei. Ea ii cere vanatorului sa ii aduca plamanii si ficatul drept dovada ca a murit. La finalul povestii, cand Alba ca Zapada se casatoreste cu printul, regina este pedepsita sa danseze incaltata intr-o pereche de pantofi rosii, incinsi, pana ce isi da sfarsitul.

Sursa foto: fanpop.com

Frumoasa din Padurea Adormita

In desenul animat cu acelasi nume de la Disney, frumoasa printesa Aurora este trezita din somnul adanc de printul Filip dupa ce o infrange pe vrajitoarea Maleficent. In prima versiune a acestui basm, cunoscut sub numele de "Sun, Moon and Talia", scrisa de Giambattista Basile, Frumoasa Adormita este violata de un rege care o lasa insarcinata si da nastere la doi copii in timp ce este inca adormita.

Sursa foto: www.walldoze.com

Mica Sirena

Hans Christian Andersen a scris basmul "putin" altfel decat cel adaptat in versiunea Disney. Astfel, de pilda, Ariel, desi are o durere ingrozitoare de picioare, similara celei provocate de mersul pe sabii ascutite, danseaza oricum pentru print. Atunci cand vede ca Eric se indragosteste de o alta femeie, in loc sa il omoare, asa cum i-a spus vrajitoarea, pentru a redeveni sirena, Ariel se arunca in mare, transformandu-se in spuma.

Sursa foto: whatchantalworetoday.blogspot.com

Rapunzel

In povestea Fratilor Grimm, Rapunzel este atat de des vizitata de print incat ramane insarcinata. Pe masura ce trece timpul, rochia ii devine mai stramta, iar acest lucru o da de gol in fata vrajitoarei, care decide sa o alunge. Ea da nastere unor gemeni in padure.

Sursa foto: walldime.com

Sursa foto principala: rebeccamarkmedia.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea