De prin lume adunate

# spectacol teatru #rodica mandache #marea iubire a lui sebastian #manole marius

Actorii Rodica Mandache si Marius Manole revin in spectacolul “Marea iubire a lui Sebastian”

Spectacolul “Marea iubire a lui Sebastian” cu actorii Rodica Mandache, Marius Manole, AnaIoana Macaria si István Téglás va avea loc sambata ora 19:00 la Godot Cafe Teatru, str. Blanari, nr 14.

Durata spectacolului este de o ora si 15 minute, iar pretul unui bilet este de 35 ron. Rezervarile se pot face la numerele de telefon 021 3161682 si 0747 414 244 zilnic intre orele 12:00 si 19:00.

Spectacolul „Marea iubire a lui Sebastian” a avut premiera in  anul 2010 pe Terasa Motoare.

“Piesa urmareste povestea tumultoasa de dragoste dintre actrita Leny Caler si Mihail Sebastian. Textul reuneste fragmente din “Jurnalul” scriitorului, mergand pe firul corespondentei reale dintre actrita si dramaturg si culminand cu dialoguri diafane din “Jocul de-a vacanta”.

Leny isi rememoreaza tineretea cu un aer ludic in care plutesc sarmul si cochetaria de alta data. Desi o cucereste cu scrisul sau, omul din spatele cuvintelor se dovedeste a fi un baiat timid si nu intr-atat de atragator cum si-l imaginase. Iubirea dintre cei doi este mai degraba una platonica, un joc de lumini si umbre in care fiecare ii gaseste metehne celuilalt. Sebastian suspina dupa inflacarata Leny, insa in el clocoteste vesnic gelozia, transpusa in replici acide. Superficialitatea si inconstanta femeii fatale il fac pe tanarul scriitor sa se razbune prin cuvinte, in secret. Dialogul dintre indragostiti este in esenta o reunire a doua monologuri, ca intr-un puzzle ale carui piese nu se potrivesc niciodata.

Rodica Mandache
ne convinge prin lejeritatea jocului si zambetul strengaresc. Personajul pe care il imbraca ii vine perfect, conferind autenticitate povestii. Marius Manole creste si imbatraneste pe scena, trecand prin toate anotimpurile iubirii, cu o luciditate agonizanta. Ana-Ioana Macaria si István Téglás le dau viata Corinei si lui stefan, protagonistii uneia dintre cele mai cunoscute opere a dramaturgului, “Jocul de-a vacanta”. Corina sta in dreapta lui Leny, in timp ce stefan isi marturiseste visele din stanga autorului sau. Ei oglindesc astfel iubirea imposibila dintre Leny si Sebastian, dezvaluind sentimente neelucidate si intrebari filosofice.

Pentru 84 de minute, suntem invitati sa parcurgem lumile lui Sebastian si sa-l cunoastem ca scriitor, dramaturg, memorialist si nu in ultimul rand ca om. “ (Teodora Gheorghe, scriitor)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea