De prin lume adunate

#hobby-uri #activitati timp liber # activitati in familie

Activitati practice pentru timpul liber

Timpul liber poate fi folosit si pentru activitat casnice, utile pentru intrega familie. Profita de momentele libere pentru a petrece mai mult timp alaturi de copii, sau pentru a repara anumte lucruri pe care le-ai amanat.

 

Invata sa crosetezi


Poate ti se pare demodat, insa activitati casnice precum crosetatul, goblenul sau gatitul sunt din nou la moda in randul femeilor de toate varstele. Si barbatii incep sa petreaca mai mult timp in bucatarie, unde dau frau liber imaginatiei si produc preparate culinare delicioase.

Crosetatul este o activitate relaxanta, care te va deconecta pentru cateva momente de activitatile rutiniere din viata ta. Pe langa momentul de singuratate binemeritat, vei crea si lucruri speciale, pentru decorarea casei sau pentru purtat. Poti incerca sa crosetezi esarfe, manusi, caciuli si chiar pulovere.
 

Petrece mai mult timp alaturi de copii


Activitatile cu intreaga familie sunt binevenite, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, care se vor deconecta de la treburile zilnice. Fa zilnic temele alaturi de cei mici si implica-i in cat mai multe activitati casnice.

Invata-i sa foloseasca ustensilele de la bucatarie sau aspiratorul. De asemenea, nu uita de lectura. Cat poti de des, familiarizeaza-i pe cei mici cu lecturile copilariei, basme si povesti nemuritoare .

Pe cei mici ii poti invata si sa deseneze si sa coloreze. Nu uita nici de jocurile copilarii, de care vei mici isi vor aminti cu drag peste ani.
 

Orneaza casa cu goblenuri


Arta goblenului poate deveni o activitate relaxanta si placuta, in special daca rezultatul te va multumi. Pe piata vei gasi numeroase seturi de goblen, in diverse culor si modele. Astfel, poti alege de la clasicele peisaje naturale si portrete, pana la modele mai abstracte.

Incepe cu un goblen mai mic si mai usor, pe care sa iti exersezi mai intai indemanarea si creativitatea. Dupa ce termini goblenurile, le poti inrama si decora locuinta cu ele.
 

Fa prajituri


O alta activitate delicioasa pentru timpul liber este sa gatesti. Poti incerca pentru inceput cateva sortimente de fursecuri si prajiturele . Cele mai indragite, atat de adulti, cat si de copii, sunt prajiturele crocante cu ciocolata.

La gatit ii poti implica pe toti membrii familiei si in special pe cei mici, care se vor bucura sa se joaca cu faina si ciocolata.

Prajiturelele pot fi apoi pastrate in borcane inchise ermetic si pastrate la rece. Pto rezista astfel timp mai indelungat.

Daca deserturile nu sunt punctul tau forte, poti prepara alte feluri de mancare, cu ingredientele pe care le preferi. Gatitul este astfel o activitate amuzanta, relaxanta, care va strange intreaga familie in jurul mesei.
 

Planteaza flori


Timpul liber poate fi folosit si pentru a te ocupa de treburile casnice si pentru a repara sau reamenaja locuinta. Daca pasiunea ta sunt florile, poti acorda acestui hobby mai mult timp.

Cumpara ghivece colorate, pamant de flori si planteaza florile preferate. In acest fel te vei relaxa, vei face ceva util pentru tine si locuinta ta si vei infrumuseta si spatiul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea