De prin lume adunate

#copii #timp liber #activitati copii # activitati vara copii

Activitati de vara pentru copii

Pentru ca micutul tau mai are cateva saptamani din vacanta de vara, iar tu ai reusit sa iti iei bine-meritatele zile de concediu, puteti profita de fiecare moment liber ca sa vi-l petreceti impreuna.

Activitatea recreativa isi are propriul ei rol in dezvoltarea psihica si fizica a unui copil, asa ca iti oferim cateva sugestii cu activitati amuzante si recreative, specifice verii.

1. Amuzati-va si cantati impreuna in ploaie

Cu siguranta iti aduci aminte de zilele fara griji ale copilariei tale, cand alergai cu picioarele goale prin toate baltile aparute dupa ploaie.

Poti sa te destinzi si sa te cobori la mintea micutului tau si sa cantati impreuna "Singin in the rain", "Paparuda" sau "Cine se naste in ploaie".

2. Mergeti cu familia si prietenii la picnic

Mancarea usoara, rasetele zglobii de copil, joaca cu mingea si un picnic la iarba verde reprezinta reteta unei zile reusite de vara. Ia-ti familia si cat mai multi prieteni si du-te la picnic!

3. Invata-i pe micutii tai ce e "bataia cu apa"!

Canicula de afara nu este un motiv suficient de intemeiat pentru a renunta la sport. Daca te mobilizezi putin si incerci sa transformi totul intr-o joaca, vei arde calorii si vei uita de griji.

Implica-i pe toti membrii familiei in aceasta activitate. Cumpara pistoale cu apa, imparte familia in tabere si da-i drumul distractiei!

4. Fa un foc de tabara pe plaja

Copiii au o atractie speciala fata de focurile de tabara, iar povestile in jurul jarului incins, porumbul copt si clarul de luna reprezinta niste amintiri de nepretuit pentru acestia.

5. Du-ti micutii intr-o plimbare de canoe

O plimbare cu barca pe rau si entuziasmul unei activitati speciale te vor face sa iei in considerare si aceasta sugestie.

6. Pregateste o petrecere tematica, la care sa inviti colegii de scoala/ gradinita ai copilului tau

Nu e nevoie de motive speciale pentru a le arata celor dragi cat de mult tii la ei. Probabil, dupa cele doua luni de vacanta, micutul tau simte lipsa colegilor de scoala/ gradinita.

Daca locuiesti la curte, ii poti face o surpriza sa-i inviti amicii la o petrecere tematica. Pregateste din timpuri coifuri de hartie, balonase colorate, frigarui cu fructe si ciocolata topita, limonada racoroasa, prajiturele si inghetata.

Foto: primebeautyblog.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea