De prin lume adunate

#inot #activitati de vara #sporturi extreme #plimbari barca #observatii astronomice

Activitati de vara in Bucuresti

Inotul la piscina, sporturile extreme pe lac sau plimbarile cu barca sunt cateva dintre modalitatile de petrecere a timpului liber in Bucuresti in sezonul estival.
 

Inot la piscina


Inotul este unul dintre cele mai frumoase si eficiente sporturi. El poate fi practicat atat vara cat si iarna si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, de la copii la batrani. Inotul este si o activitate relaxanta care te va binedispune dupa orele de munca.

In Bucuresti poti inota la piscinele si strandurile deschise pe toata durata verii. Unele stranduri au si program de noapte. De asemenea, la complexul Lia Manoliu exista doua bazine olimpice unde te poti racori in zilele caniculare de vara. Mai poti inot si la Miramar Club, IDM Club, Bambii Sporting Club sau world class Health Academy. La aceste cluburi vei plati intrarea pentru o zi de plaja si inot sau poti achizitiona un abonament lunar.
 

Sporturi extreme nautice


Pe lacul Snagov poti practica diverse sporturi nautice printre care si wakeboard si ski nautic. Wakeboardul este un sport acvatic care consta in parcurgerea suprafetei apei pe o singura placa, asemanatoare cu cea de snowboard, de care esti legat si vei fi tras de o ambarcatiune cu motor.

Schiul nautic este unul dintre cele mai vechi sporturi de apa. Este practicat in Romania de ani buni, iar motoarele dezvolta din ce in ce mai multi cai putere, astfel ca si viteza pe apa sa fie din ce in ce mai mare.
 

Plimbari cu barca

 

Bucurestenii care isi doresc sa petreaca cateva momente in aer liber, pot alege o zi de agrement pe lacul Herastrau . Aici au mai multe variante de petrecere a timpului liber. De la debarcaderul central, din zona Pavilion H, se pot inchiria barci si hidrobiciclete. Traversarea lacului se poate face cu salupe care au o capacitate de 12 persoane.

Plecarea se face de la debarcaderul central catre debarcaderul Garofita. Tot cu salupa se poate face si turul lacului Herastrau. Plecarea acestor salupe se face de la debarcaderul Pescarus. De asemenea, pentru turul lacului sunt disponibile si ambarcatiunile Aurora 2 si Dambovita. Ecluza lacului Herastrau care face legatura cu lacul Floreasca permite vaporaselor de agrement sa circule si pe acest lac. Si pe lacul Cismigiu te poti plimba cu barca in zilele caniculare.
 

observatii astronomice


Pentru o noapte instelata, Observatorul Astronomic din Bucuresti este locul perfect. Construit de marinarul Vasile Urseanu, observatorul se vrea o fereastra catre cer. In fiecare vineri, de la ora 20, in perioada mai - septembrie, Observatorul Astronomic te asteapta sa faci o calatorie prin Univers.

In cadrul programului "Spectacol de planetarium" vei patrunde intr-o lume fantastica. Dupa un tur al cerului vizibil de pe Terra vei zbura catre Luna. Dupa ce vei observa craterele lunare, vei privi si sistemul solar. Vei face o calatorie contra cronometru printre planete si sateliti, dupa care vei ajunge la marginea sistemului solar. In program urmeaza stelele, galaxia noastra si universul cunoscut de om pana acum.

Chiar daca este innorat, spectacolul de la Observator se tine. Prezentare dureaza 40 de minute. Observatorul Vasile Urseanu se poate vizita de marti pana sambata.

In sezonul estival, in Bucuresti poti merge si la plaja, la numeroasele stranduri din oras. De asemenea, poti petrece momente placute la o piesa de teatru sau vizionarea unui film in aer liber .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea