De prin lume adunate

#insotitori de bord #avion #zbor

8 lucruri pe care insotitorii de bord nu au voie sa le faca

Fisa postului pentru insotitorii de bord este mai neobisnuita, la fel si regulile pe care trebuie sa le respecte. Aceasta munca nu este una comuna, motiv pentru care insotitorii de bord au fost pusi in situatii speciale, uneori neplacute si este logic ca meseria lor sa necesite reguli mai inedite. Iata ce lucruri nu au voie sa faca insotitorii de bord.

Nu pot dormi in timpul programului

Pentru pasageri este foarte tentant sa doarma in timpul zborului, dar insotitorii de bord nu au intotdeauna aceasta optiune. Ei nu pot dormi niciodata in timp ce lucreaza. Cu toate acestea, exista unele exceptii cum ar fi zborurile internationale sau pe curse lungi, cand insotitorii pot merge intr-o zona desemnata si pot beneficia de un anumit timp pentru o pauza de odihna.

Nu pot avea piercing-uri pe limba

Uniforma standard a unui insotior de bord necesita un aspect simplu si elegant, iar piercing-urile nu sunt permise. Este acceptata o singura perforare a urechii, dar nu mai mare de 10 mm in diametru si se poate purta doar un set de cercei rotunzi. Nu sunt permise alte piercing-uri vizibile ale corpului, inclusiv pe limba sau nas.

Nu pot avea tatuaje

Companiile aeriene au o lista de control extinsa referitoare la tatuaje, inclusiv a culorilor si a locurilor in care acestea sunt permise. Ele trebuie sa fie acoperite complet. Cu toate acestea, in unele companii politica s-a mai schimbat, fiind acceptate tatuajele care nu contravin unei tinute de afaceri, cum este uniforma unui insotitor de bord.

Nu pot vorbi tare in cabina

Intr-un spatiu limitat cum este cabina, conversatiile se pot auzi foarte usor. Exista linii directoare pentru comportamentul insotitorilor de bord, printre care si faptul ca ei nu trebuie sa vorbeasca tare.

Nu pot accepta sfaturi de la pasageri

Chiar daca pasagerii ar dori sa ofere insotitorilor de bord ajutorul pentru actiuni cum ar fi servirea produselor de restaurant sau de bar, insotitorii de bord nu pot accepta acest ajutor.

Unele companii impun o greutate maxima pentru insotitorii de bord

Sunt companii aeriene care impun insotitorilor de zbor sa isi pastreze greutateta corporala in anumite limite. Acestea chiar au disponibilizat o parte din insotitorii de bord suporaponderali, motivand posibile probleme de siguranta si necesitatea reducerii greutatii.

Nu pot manca in fata pasagerilor

Insotitorii de zbor servesc gustari si bauturi in timpul zborlului, dar fara a fi vazuti de pasageri. Exista o regula care le impune sa fie foarte discreti cand mananca sau beau si se pot ascunde in galeta, departe de privirile pasagerilor.

Nu pot purta dopuri in urechi din motive de siguranta

Chiar daca unele sunete pot fi enervante, cum ar fi plansul unui bebelus sau conversatiile galagioase ale pasagerilor, insotitorii de bord nu au voie sa poarte dopuri in urechi. Ei trebuie sa fie tot timpul in masura sa auda toate semnalele fonice, acestea putand atentiona chemarea pasagerilor, incendii, depresurizare, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea