De prin lume adunate

# mituri luna plina #luna plina #mituri #luna

6 mituri despre luna plina pe care nu trebuie sa le mai crezi

Luna plina este blamata pentru o multime de lucruri fabuloase si nu numai pentru varcolaci! Iata care sunt miturile comune despre luna, mituri pe care nu trebuie sa le mai crezi, fiind total nejustificate.

Nu se recomanda interventiile chirugicale cand e luna plina

Exista un mit conform caruia interventiile chirurgicale majore ar trebui programate in functie de prognoza astrologica. Acest lucru este justificat prin faptul ca luna plina ar putea avea efect asupra fluxului de sange. Totusi, studiile au dovedit ca desi luna influenteaza mareea oceanelor, are un efect aproape nul asupra fluxului sangelui. Luna are un efect foarte mic asupra lichidelor din corp. Mai mult, studiile reliefeaza faptul interventiile chirurgicale asupra inimii au rezultate mai bune si sunt urmate de o perioada de recuperare mai scurta daca se fac in perioada cu luna plina.

Luna are o latura intunecate

Ceea ce este numit patea intunecata a lunii, este de fapt partea indepartata a acesteia. Luna se roteste ceea ce inseamna ca in orice moment 41% din suprafata ei nu poate fi vazuta niciodata de pe pamant. In ciuda aparentelor, oamenii de stiinta si-au dat seama ca de fapt nu este vorba despre intuneric, ci despre campiile vulcanice existente pe luna.

Pisicile si cainii innebunesc in perioada cu luna plina

Unii oameni, si chiar si medicii veterinari, cred ca pisiscile si cainii o iau razna in perioada cu luna plina, justificarea fiind faptul ca exista o forta a lunii care afecteaza psihicul animalelor de companie. Studiile au dovedint, insa, ca desi vizitele la medicul veterinar sunt mai dese in timpul perioadei cu luna plina, acest lucru nu are legatura cu forta lunara si psihicul animalelor. In serile cu luna plina, datorita luminii mai intense, animalele de companie tind sa stea pana tarziu seara si de aici apar problemele.

Luna plina nu are efect asupra somnului tau

Oamenii de stiinta au fost surprinsi sa descopere ca adultii par sa se odihneasca mai putin in perioada cu luna plina. In studiul lor, ei au observat ca in aceasta perioada oamenilor le ia aproape 5 minute sa adoarma si ca durata somnului se scurteaza cu 20 de minute. Cercetatorii inca nu stiu care ar fi explicatia, dar banuiesc ca acest lucru are legatura cu ciclurile naturale zilnice si cu ritmul organismului uman.

Copiii devin hiperactivi in perioada cu luna plina si nu mai vor sa doarma

Pe scara larga exista convingerea ca luna plina ii face pe copii mai activi. Insa, cand oamenii de stiinta au testat aceasta teorie, au descoperit ca cei mici sunt la fel de activi in toate fazele lunii. E adevarat ca studiile au reliefat faptul ca somnul a fost scurtat cu 1% in perioada cu luna plina, dar acest rezultat nu este semnificativ din punct de vedere clinic.

Aselenizarea nu a fost reala

Oamenii au vaste teorii ale conspiratiei care acopera toate dovezile posibile pentru faptul ca aselenizarea din 1969 nu a fost reala. Teoreticienii conspiratiei au examinat fiecare cm din materialele existente ridicand probleme de genul“De ce flutura steagul cand nu exista vant pe luna”? De fapt, acesta este “impulsul unghiular” datorat faptului ca astronautii rasucesc stalpul pe masura ce desfasoara steagul. “De ce nu exista stele in fundal”? Pentru ca tehnologia camerei foto nu le-a putut capta.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea