De prin lume adunate

#gurmanzi #restaurante gurmanzi # restaurante bucuresti #specialitati culinare #restaurante

5 restaurante din Bucuresti pentru gurmanzi

Zilele calduroase de primavara te imbie sa petreci tot mai mult timp in aer liber. Plimbarile in parc alaturi de prieteni si masa la restaurant sunt printre principalele activitati ale sezonului. Daca esti un gurmand convins am pregatit o lista cu restaurante renumite din Bucuresti, ce au preparate delicioase, accesibile pentru orice buzunar.

1. Hanu' lui Manuc, singurul han functional din Europa

Restaurantul Hanu’ lui Manuc are o istorie de peste 210 ani si se afla in inima Bucurestiului. De doua secole, singurul han traditional functional din Europa da pulsul Capitalei, servind drept restaurant, hotel, cafenea, crama si chiar scena de spectacole. Daca vrei sa evadezi din rutina zilnica te invitam sa treci pragul acestui restaurant ce te va purta inapoi in timpul boierilor, domnitelor, negustorilor si targovetilor.

Aici mancarea traditionala si atmosfera de alta data te asteapta sa te simti ca un veritabil boier. Te poti delecta cu diverse mancaruri traditionale de la ciorba de fasole, de burta sau de miel pana la bulz, sarmale, carne la garnita sau pastrama. Toate acestea le poti savura alaturi de o halba de bere sau de un vin delicios. Iar daca mai este loc si de desert trebuie sa incerci papanasii cu smantana si dulceata ori inghetata facuta in casa.

2. Caru’ cu bere, sufletul Bucurestiului

Restaurantul Caru’ cu bere are o istorie de peste 130 de ani si se afla intr-o cladire din centrul Bucurestiului declarata monument istoric. Este unul dintre locurile vizitate atat de strainii care vor sa descopere bucatele locale cat si de romanii care adora preparatele traditionale. De-a lungul timpului aici au luat masa numeroase personalitati precum: I.L. Caragiale, George Cosbuc, Printul Mostenitor al Japoniei sau trupa The Rolling Stones.

Iar daca ajungi aici nu trebuie sa ratezi specialitatea casei – Ciolan de porc cu varza acra calita, servit cu mamaliguta, hrean si ardei iute. De asemenea, te poti delecta cu preparate precum ciorba de fasole in paine, ciorba de burta, muschiulet de vita pe piatra, cu cartofi si salata sau traditionalul platou Caru’ cu bere. Iar la desert poti savura o portie delicioasa de papanasi sau o felie de tort de ciocolata, preparata in casa.

Caru’ cu bere este si locul in care poti savura o bere facuta dupa o reteta unica, originala inca din 1879.

3. Delicatese din bucataria italiana la Trattoria Buongiorno

Daca iti plac preparatele italiene si vrei sa te delectezi cu o mancare savuroasa poti alege unul dintre restaurantele Trattoria Buongiorno. in Bucuresti exista sase astfel de locatii, printre care Covaci (Centru Vechi), Victoriei, Primaverii, Baneasa, Lido si Terminal Schengen din aeroportul Henri Coanda.

Prima dintre cele sase Tratorii deschise in Bucuresti este Trattoria Buongiorno Victoriei. Situata intr-o frumoasa cladire istorica, ce a fost pentru o perioada casa memoriala “Lascar Catargiu”, te primeste intr-o superba casa boiereasca, unde vei uita de grijile cotidiene.

Fiind un restaurant cu specific mediteraneean, mancarurile din meniul pe care il vei gasi in Trattoria Buongiorno Victoriei te invita sa faci o calatorie culinara in zona mediteraneana, cu accent pe Italia, tara pastelor si a pizzei. in Trattoria Buongiorno Victoriei vei gasi o multime de feluri de mancare specifice bucatariei italiene. Poti alege dintr-o gama variata de paste, pizza sau fructe de mare atent pregatite, alaturi de un vin din zonele Italiei. De asemenea, poti degusta delicioase deserturi, printre care nelipsitul Tiramisu italian.

4. Restaurant Pescarus, delicii pescaresti pe malul lacului Herastrau

Restaurantul Pescarus este primul restaurant din Parcul Herastrau. Acesta a fost proiectat in 1938 de doi arhitecti renumiti: Horia Creanga, nepotul scriitorului Ion Creanga si Haralamb Georgescu. in prezent localul te asteapta cu un decor nou, confortabil, care aminteste de restaurantele pescaresti si mediteraneene din intreaga lume. Te vei bucura de o atmosfera relaxanta, care se potriveste perfect cu decorul natural al parcului si lacului Herastrau.

Aici te asteapta un meniul à la carte cu cele mai bune preparate mediteraneene, pescaresti alaturi de preparate romanesti si internationale. Poti alege dintr-o mare varietate de peste preparat in diverse feluri, iar la desert te poti delecta cu torturi savuroase, papanasi, inghetata sau budinca de curmale.

5. City Grill, un loc perfect pentru o masa alaturi de prieteni

Restaurantele City Grill din Bucuresti sunt locul perfect pentru a lua masa alaturi de cei mai buni prieteni. Indiferent la care dintre cele patru restaurante alegi sa mergi (Primaverii, Covaci, Baneasa sau Floresca), te asteapta o ambianta placuta, muzica live si mancare delicioasa. Iar meniul este atat de variat incat este imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul tau, indiferent cat esti de pretentios.

La City Grill se pune accentul in special pe preparatele la gratar. In plus, daca esti fan mici, aici poti gasi o mare varietate de mici, printre care Micii lui Iordache, Micii de Lehliu Gara, de Obor sau de Medgidia. Ingredientele difera, la fel si condimentele folosite, asadar incearca-i pe toti si afla care sunt preferatii tai. insa, trebuie sa stii ca pe langa preparatele la gratar, meniul este variat si cuprinde preparate din cele mai diverse. De la ciorbe, salate si pana la deserturi savuroase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea