De prin lume adunate

#timp liber #cum sa fructifici timpul liber #loc relaxant #timp liber scurt

6 modalitati de a profita productiv de perioadele scurte de timp liber

Daca ai avea o perioada lunga de timp liber, ai putea sa profiti din plin si sa te deconectezi pentru cateva zile intr-un loc relaxant. Ce faci insa in cazul in care pe parcursul zilei ai parte de foarte multe pauze scurte, de 10-15 minute? Iata cateva modalitati care te pot ajuta sa fructifici productiv aceste momente:


1. Goleste-ti inboxul

Una dintre cele mai mari corvoade ale unui utilizator de e-mail este stergerea sutelor sau chiar miilor de notificari pe care le primeste. Daca ai de exemplu 5 minute libere la dispozitie, profita de ele si sterge macar o parte dintre e-mailuri. In cateva zile ai putea reusi sa iti golesti inboxul. Astfel vei fi in sfarsit fericit ca ai putut scapa de sutele de e-mailuri printre care trebuia sa cauti minute in sir pentru a ajunge la un document important, de care aveai nevoie.


2. Fa bani

Daca esti pasionat de scris ori ai o colaborare cu o companie media, poti sa profiti de cele cateva minute pe care le ai libere si sa scrii articolele pe care trebuie sa le predai. Profita de timpul liber facand orice activitate usoara, care iti poate aduce bani.


3. Gandeste-te la obiectivele tale

In loc sa te joci Solitaire in timpul liber pe care il ai la serviciu, mai bine ai pune la punct un plan cu obiectivele tale. Ia o foaie de hartie si gandeste-te la cateva lucruri importante pe care trebuie sa le realizezi in perioada imediat urmatoare.


4. Fa un brainstorming

Daca ai 10 minute libere, nu le irosi. Deschide-ti un carnetel si scrie cateva idei pentru o activitate creativa sau orice alte idei pe care ai vrea sa le pui in practica.


5. Fa putina miscare

Cateva exercitii de relaxare sunt bine-venite oricand. Daca ai 5 minute libere la birou, nu ezita sa te misti putin, facand cateva exercitii usoare, care sa te dezmorteasca.


6. Curata-ti biroul

Un birou curat te face intotdeauna mai productiv. In cazul in care prinzi cateva minute libere la munca, aranjeaza-ti lucrurile pe birou, arunca toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Astfel vei gasi mult mai repede documentele de care care ai nevoie.

Sursa foto: investopedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea