De prin lume adunate

#craciun #lectura #carti

5 carti perfecte pentru a fi citite in perioada Craciunului!

In scurt timp, vor incepe pregatirile oficiale pentru Sarbatorile de Iarna. Probabil si voi abia asteptati Craciunului pentru a fi alaturi de familie, de prieteni si pentru a va bucura de cateva zile libere de odihna, astfel incat sa incepeti in forta un nou an.

Este perioada ideala pentru activitati relaxante, cum ar fi cititul. Nimic nu se compara cu o dimineata tarzie, care va prinde in pat lecturand cateva pagini sau cu o noapte geroasa, in care tot ce vreti sa faceti este sa beti un ceai cald si sa cititi. Am pregatit pentru voi cateva titluri pe care le puteti comanda dintr-o librarie online si pe care cu siguranta le veti indragi!

Este imposibil sa nu fi auzit de serialul "Game of Thrones", la cat de popular a fost. Iar daca nu l-ati vizionat inca, fie pentru ca nu v-a atras sau pentru ca nu ati gasit timpul necesar, avem o propunere pentru voi: cititi intai cartile pe care se bazeaza actiunea serialului si apoi vizionati-l. Este vorba despre Saga Cantec de Gheata si Foc de George R.R. Martin, o serie literara apreciata de sute de milioane de oameni din intreaga lume. Aceste carti nu se citesc usor, datorita limbajului folosit, a personajelor numeroase si mai ales, a detaliilor folosite de catre autor pentru a descrie orice obiect sau imprejurare. Sunt carti de citit in tihna, iar perioada Sarbatorilor de Iarna este ideala pentru acest tip de lectura.

O aparitie de anul acesta este cartea Mai presus de cuvinte, de Jill Santpolo. Este o fictiune foarte reusita, despre iubire, suferinta si cum poti sa te regasesti dupa o incercare dificila, dupa pierderea cuiva foarte drag. Este nu doar o carte pe care o veti savura pagina dupa pagina, dar din care veti avea si de invatat ceva, pentru a sti cum sa faceti fata perioadelor dificile din viata, indiferent de ce s-ar intampla.

Probabil ati auzit de Jojo Moyes, autoarea bestseller-ului "Inainte sa te cunosc". Aceasta a lansat anul acesta un nou roman de dragoste, care va fi cu siguranta pe placul vostru: Darul stelelor. Actiunea se desfasoara in Anglia, la sfarsitul anilor '30 si prezinta povestile a cinci femei cu vieti nu tocmai usoare, dar care aleg sa lupte pentru fericire si pentru un trai asa cum si l-au dorit dintotdeauna, in ciuda tuturor piedicilor.

Daca aveti copii, va recomandam sa ii integrati in cat mai multe activitati specifice si sa le amintiti despre ce sunt de fapt sarbatorile de iarna: despre iubire, despre a sta impreuna cu familia si prietenii si de a celebra momente frumoase, nu despre cadouri si latura comerciala a Craciunului si Revelionului. Asa ca va recomandam o carte ideala pentru toata familia: Marea Carte a Craciunului, de la Editura Litera. Aceasta contine povesti, colinde, retete delicioase pentru mesele de sarbatori si bineinteles, activitati pentru intreaga familie.

Si ultima carte pe care v-o recomandam este tot un roman de dragoste: Dincolo de stele, de Kristin Hannah. Cartea este de fapt continuarea cartii "Aleea cu Licurici", asa ca ar trebui sa o citit-o pe aceasta, va sugeram sa incepeti cu ea. Este o carte despre promisiuni, prietene si iubire, o carte potrivita perioadei de sarbatori.

Care dintre aceste carti v-a atras cel mai mult atentia? Pe care ati lectura-o in perioada sarbatorilor?

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea