Carti

# carti limba engleza #lectura #carti #fem

5 carti de arhitectura in engleza pe care sa le citesti in 2020

2019 a fost anul in care romanii au ales sa faca lucruri diferite, sa schimbe ceva in obiceiurile lor, sa incerce ceva nou. Astfel, in ceea ce priveste lectura, ei au trecut peste latura linistitoare a romanelor marilor clasici sau peste cea provocatoare a informatiilor regasite in cartile de stiinta. Multi dintre ei au ales o altfel de lectura, ce trezeste sentimente diferite si ii transpune intr-o lume a frumosului etern. Este vorba, asa cum probabil ca ati intuit, despre cartile de arhitectura.

Se pare ca acest domeniu a fost printre cele mai populare in anul 2019 comparativ cu toti ceilalti ani de pana acum. Mai mult decat atat, lectura in engleza a castigat si ea teren in fata celei in limba romana.

Acestea sunt si motivele pentru care am ales sa intocmim astazi un scurt top al cartilor de arhitectura in engleza. De asemenea, urmeaza ca in prezentul articol sa va recomandam si locul unde gasiti aceste carti, precum si altele deosebite, din domenii variate si la preturi accesibile.

Top 5 carti de arhitectura in limba engleza

Desi parerea generala este cu totul alta, arhitectura este o stiinta in care este nevoie, pe langa creativitate si ingeniozitate, de spirit analitic si abilitati matematice. Cu toate acestea, este considerata o stiinta a frumosului transcendent.

Platon spunea despre frumosul ce defineste arhitectura ca este: „un frumos ce traieste de-a pururea, ce nu se naste si piere, ce nu creste si scade”, si avea dreptate.

in cele ce urmeaza, dupa cum am promis, vom prezenta succint 5 carti ideale pentru pasionatii de arhitectura:

 

World's Greatest Architect: Making, Meaning, and Network Culture de William J. Mitchell

in lucrarea sa, World's Greatest Architect: Making, Meaning, and Network Culture, William Mitchell reuseste sa faca anumite conexiuni referitoare la rolul dual al operelor de arhitectura, conexiuni care nu sunt neaparat evidente, dar sunt intr-adevar iluminatoare. Cartea reprezinta de fapt o colectie provocatoare de eseuri ingenioase, profunde si argumentative, care ii ajuta pe cititori sa cunoasca lumea arhitecturii si a designului in moduri noi si uimitoare.

 

Big Design Small Budget de Betsy Helmuth

Proprietari de case sau chiriasi… toti sunt dornici sa transforme micul spatiu de care dispun intr-o locuinta pe care o pot numi „acasa”, investind sume cat mai mici de bani. Idei exista, magazine de specialitate se deschid intr-un numar din ce in ce mai mare in fiecare an, insa preturile produselor acestora nu sunt dintre cele mai accesibile. in cartea sa, Big Design Small Budget, Betsy Helmuth reuseste sa transforme ideea de decoratiuni si amenajari de lux in realitate prin intermediul ideilor de tipul „Do It Yourself”. O carte foarte practica pentru cei care stau cu chirie, dar si pentru proprietarii de case care vor sa faca cat mai multe economii, aceasta poate intra cu usurinta si in alte topuri in limba engleza, cum ar fi cele din categoria Hobby sau Timp Liber.

 

Apartment Rooms de Loft Publications

Pentru ca, de obicei, apartamentele au dimensiuni modeste, fiecare incapere trebuie amenajata dupa principiile functionalitatii, dar si cele ale esteticii. Acesta este intocmai principiul pe care merge aceasta carte. Cartea Apartment Rooms are toate sansele sa fie pe placul pasionatilor de frumos, fiind o sursa nesecata de idei de amenajare a fiecarui milimetru din apartament. Nu este de mirare asadar faptul ca a ajuns in acest top de carti de arhitectura.

 

The Allure of French and Italian Decor de Lou Phillips

Fiind, de asemenea, o carte de design interior, The Allure of French and Italian Decor este modul prin care designerul consacrat Betty Lou Phillips reuseste sa surprinda frumusetea a doua tari deosebite, Franta si Italia. Materialele naturale, spatiile atemporale si elegante si alte elemente de design interior specifice acestor doua state sunt prezentate intr-un mod captivant, fiind imbinate in asa fel incat sa creeze „dolce vita” mult dorita.

 

202 Outstanding House Ideas de Bridget Vranckx

202 Outstanding House Ideas este o carte ce ofera in toate cele 600 de pagini pe care le are idei pentru casa de vis. Mai exact, prezinta informatii, analize si aplicatii de succes care, alaturi de cele peste 750 de imagini deosebite, vor reusi sa capteze atat interesul proprietarilor de case, cat si pe cel al profesionistilor.

Antic ExLibris – libraria-anticariat cu cele mai vandute carti in engleza in 2019

Cu un stoc generos, de peste 10000 de titluri active, Antic ExLibris se afla printre campionii vanzarilor de carti in limba engleza in anul 2019.

Ceea ce i-a atras pe majoritatea romanilor atat catre site-ul acesteia, anticexlibris.ro, cat si catre cele doua magazine din Bucuresti, au fost in primul rand diversitatea si bogatia de titluri si, in al doilea rand, preturile foarte avantajoase si discount-urile.

Arunca si tu o privire pe site si cauta in categoria de interes titlul pe care doresti sa-l citesti!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea