De prin lume adunate

#biserici #capele # stil modernist

5 capele si biserici in stil modernist

Unele arata mai degraba a OZN-uri construite de alte civilizatii, pe altele le asemeni cu niste imense sculpturi moderniste, insa in realitate sunt capele si biserici cat se poate de functionale. Adevarate opere de arta, aceste constructii sunt realizate in ultimii 10 ani si nu au nimic de-a face cu arhitectura obisnuita pentru un lacas de cult. Iar cu adevarat remarcabil este faptul ca au dublu rol: simbolic si functional. Iata 5 capele si biserici construite in stil modern.


1. Harajuku Church

Construita in Tokio in anul 2006 de catre arhitectul Ciel Rouge, aceasta biserica o intrare neobisnuita cu geamuri si forme curbate, dar si un tavan care ii confera un aspect futurist. Este o biserica Protestanta, iar la interior este dotata cu scaune colorate.


2. Martin Luther Church

Aceasta opera de arta modernista se gaseste in Austria si a fost construita intre 2008 si 2010. Este opera designerului Coop Himmelb si a inlocuit o veche biserica din secolul al XVII-lea. Acoperisul curbat nu este singura piesa ciudata a acestui lacas de cult, clopotnita fiind de asemenea o constructie ce pare a tine de abstract.


3. Church in La Laguna

Aceasta biserica ce aduce mai degraba a buncar a fost creata de firma Menis Arquitectos. Functionala din 2008, biserica din La Laguna nu are foarte multe ferestre pe unde sa intre lumina soarelui, fiind mai degraba un ansamblu de blocuri de beton care se sprijina unul pe celalalt. Interiorul are un decor minimalist.


4. Sunset Chapel

Opera celor de la Bunker Arquitectura, aceasta capela este situata in Acapulco, Mexic, iar fatadele ei de sticla lasa sa patrunda lumina naturala prin aproape orice colt al ei. Interiorul este construit cu precadere din sticla, iar la intrare exista o cruce enorma tot din sticla.


5. UNO City Church

Un alt lacas de cult modern ce se gaseste in capitala Austriei, Viena, fiind realizat de arhitectul Heinz Tesar. Este construit din otel sub forma unui cub urias, pe a carui fatada troneaza o cruce alba, semn ca te afli in fata unei biserici.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea