De prin lume adunate

#transformare picturi #opere de arta #picturi

4 trucuri pentru a-ti transforma picturile in adevarate opere de arta

Pictura in ulei are un parcurs lung si bogat in istoria artei, fiind si astazi o activitate populara in randul persoanelor cu spirit artistic. Principalul avantaj al acestei tehnici este flexibilitatea sporita, care permite suprapunerea mai multor straturi de culoare pentru obtinerea unor efecte spectaculoase de volum, umbre sau luminozitate.

 

Daca esti familiarizat cu acrilul si vrei sa incerci altceva, pictura in ulei iti va fi la indemana. Dar, ca la orice schimbare, ai nevoie sa stii cateva aspecte de care e bine sa tii cont inainte de a pune pensula pe panza.

1. Este absolut normal sa faci greseli

De multe ori, frica sta in calea multor oameni pasionati si ii impiedica sa isi lase imaginatia la joaca. Nu te gandi ca ai stricat o lucrare, ci arata-ti curiozitatea pentru ceea ce urmeaza. Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa abandonezi o lucrare sau sa reiei anumite parti si sa le pictezi din nou. Iar acest lucru poate fi o oportunitate de a te dezvolta; depinde, insa, doar de tine din ce perspectiva privesti. Greselile fac parte din calatoria ta ca artist si nu doar ca este normal sa le faci, ci este inevitabil.

2. Investeste in materiale de calitate

Daca iti doresti ca picturile tale sa fie la un nivel profesionist, cumpara vopsea, pensule si suporturi de calitate, nu produse pentru studenti sau amatori. Poti opta pentru seturi de culori ulei, astfel incat sa ai o gama completa de nuante cu care iti poti lucra tablourile. Tine cont ca daca alegi un lac ieftin vei avea nevoie de o cantitate mult mai mare de produs pentru a acoperi o zona, ceea ce inseamna ca nu vei realiza economii, asa cum ti-ai propus.

De asemenea, ai nevoie de pensule de calitate, care sa iti permita sa controlezi cu precizie lucrarea. In prima faza, nu e nevoie sa investesti in pensule de toate marimile, ci poti incepe cu cele de baza, urmand sa cumperi pe parcurs altele cu forme si dimensiuni diferite, in functie de ceea ce pictezi. In ceea ce priveste suprafata de lucru, incearca mai multe panze sau panouri de calitate pentru a-ti da seama care este cea mai potrivita pentru tine. Panza din bumbac este una dintre cele mai des intalnite optiuni pentru pictura in ulei.

3. Joaca-te cu paleta de culori

La inceput, poti incepe sa experimentezi folosind o paleta limitata de patru culori. Desi poate parea o provocare, aceasta abordare iti ofera avantajul de a obtine usor o armonie cromatica, iar rezultatul va fi unul placut din punct de vedere vizual. Totodata, iti va fi mai usor sa descoperi si alte nuante complementare de care ai avea nevoie pentru a completa farmecul lucrarilor tale.

4. Foloseste o oglinda

Acesta este un truc prin care iti pot da seama de greselile facute. Vazand pictura invers, in oglinda, reusesti sa observi anumite defecte care nu ies la lumina atunci cand o privesti in mod direct. De exemplu, daca faci portrete, folosirea oglinzii te va ajuta sa verifici ochii si alte caracteristici ale fetei. Totodata, oglinda va evidentia relatiile dintre obiecte si va contribui la gasirea echilibrului perfect intre acestea.

Ca pasionat de pictura, cu siguranta te-ai gandit macar o data la felul in care iti poti transforma lucrarile in opere de arta. Secretul este in mainile tale si in deciziile pe care le iei atunci cand pui pensula pe panza. Fii rabdator cu tine, da-ti voie sa gresesti, apeleaza la trucuri, dar nu cauta sa faci compromisuri in privinta calitatii. Si cel mai important, nu iti pierde niciodata bucuria de a fi artist intrucat risti sa iti pierzi si inspiratia.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea