De prin lume adunate

#filme #trainspotting #requiem for a dream #scarface #top filme #dependenta de droguri #filme droguri #Fear and Loathing in Las Vegas

4 filme despre dependenta de droguri

Drogurile, aceste substante nocive care distrug vieti si familii, au inspirat de-a lungul timpului o serie de cineasti.

Drogurile si efectele pe care acestea le dau sunt surprinse perfect in pelicule devenite intre timp adevarate filme cult.


Scarface (1983)


"Scarface" reprezinta unul dintre cele mai bune filme din cariera lui Al Pacino. In aceasta productie, Pacino il interpreteaza magistral pe Tony Montana, un imigrant cubanez care, impreuna cu prietenul sau Manolo "Manny" Ray, construieste un adevarat cartel al drogurilor in orasul Miami, la inceputul anilor '80.

Pelicula pune accent pe cariera lui Montana in industria drogurilor si pe evenimentele care vor duce la declinul sau.

Filmul regizat de Brian De Palma este plin de violenta fizica si verbala. Intalnim scene cu impuscaturi, cu torturi, dar si cu multe injuraturi (cuvantul "fuck" este rostit de 208 ori).


Requiem for a Dream (2000)


In scurt timp de la lansarea sa, "Requiem for a dream" a devenit un film cult. Filmul urmareste in paralele vietilor unor indivizi din Brighton Beach, care folosesc drogurile in scopuri recreationale, transformandu-se treptat in dependenti in toata regula.

Are la baza un roman scris de Hubert Selby Jr. si este considerat de multi critici drept cel mai bun critici care trateaza urmarile directe si indirecte ale consumului de droguri.

"Requiem for a Dream" este regizat de Darren Aronofsky, cel care avea sa realizeze ani mai tarziu senzationalul "Black Swan". Din distributia filmului putem aminti nume ca Ellen Burstyn, Jared Leto sau Jennifer Connelly.


Trainspotting (1996)


"Traninspotting" este filmul care i-a adus celebritatea lui Ewan McGregor. Actorul intepreteaza aici rolul lui Renton, un individ care incearca sa scape de lumea drogurilor din Edinburgh si de influenta negativa a prietenilor sai.

Filmul beneficiaza de o coloana sonora de exceptie, in care figureaza piese interpretate de Iggy Pop, Blur, Pulp, New Order.


Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

 

Incheiem cu "Fear and Loathing in Las Vegas", o capodopera in care alcoolul si drogurile sunt la ele acasa, iar Johnny Depp ne deleacteaza cu un rol de nota 20.

Sursa foto: pg.ru

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea