De prin lume adunate

#the great gatsby #monsters university #only god forgives #filme #premiile oscar #oscar 2013 #blackfish

4 filme de vara care au mari sanse la Premiile Oscar 2013

Vara este anotimpul creativitatii in cinematografie. In aceasta perioada au loc crearea celor mai fascinanti supereroi si un boom al filmelor fascinante. De asemenea, daca vrei sa vizionezi si cateva pelicule cu potential la Premiile Oscar 2013, iti prezentam cateva filme impresionante, care au mari sanse sa castige o mult ravnita statueta de aur.


1. "The Great Gatsby"

Unul dintre filmele recent lansate care a primut numeroase aprecieri din partea criticilor de film este "The Great Gatsby", care si-a facut debutul pe marele ecran pe 10 mai. "The Great Gatsby" este regizat de Baz Luhrmann si ii are in distributie pe Leonardo DiCaprio, despre care critici spun ca are mari sanse sa castige in acest an o statueta pentru cel mai bun actor, si pe Carey Mulligan, care prezinta sanse destul de mari pentru a fi nominalizata la categoria de Cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Totodata, "The Great Gatsby" impresioneaza si cu scenariul, costumele si scenografia, iar imaginile create de Luhrmann sunt spectaculoase.


2. Monsters University

Animatiile nu lipsesc nici ele din peisajul peliculelor demne de Oscar in 2013. Animatia "Monsters University" va fi lansat pe 21 iunie si ii are ca protagonisti pe Mike (Billy Crystal) si pe Sully (John Goodman), doi monstruleti simpatici, care se intalnesc la Univeristatea monstrilor.


3. "Only God Forgives"

Actorul Ryan Gosling se reintalneste cu regizorul sau preferat Nicolas Winding Refn in thrillerul "Only God Forgives", ce va debuta pe marele ecran pe 19 iunie. "Only God Forgives" este un thirller ce creioneaz perfect lumea drogurilor din Bangkok. Expertii in cinematografie sunt de parere ca acest film va fi recompensat cu siguranta la Premiile Oscar 2013, mai ales in ceea ce priveste categoriile Cel mai bun actor, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film sau Cea mai buna actrita, rolul principal feminin fiindu-i atribuit lui Kristin Scott Thomas.


4. "Blackfish"

Un alt film pe care nu trebuie sa il ratezi vara aceasta este fascinantul documentar "Blackfish", care prezinta o balena ucigasa in serie Tilikum, o orca de 30 si de ceva de ani, care a fost tinuta in captivitate si crescuta ca un taur de curse.

"Blackfish" poate obtine o nominalizare la categoria "Cel mai bun documentar", mai ales ca se numara printre cele mai asteptate si discutate filme ale verii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea