De prin lume adunate

#hobby #sport #calorii #parc #distractie #relaxare

15 moduri de a te distra si a arde calorii

Anotimpul cald isi face simtita prezenta cu pasi repezi in aceasta perioada si toti ne dorim sa fim in forma si sa eliminam kilogramele acumulate in anotimpul rece si in timpul sarbatorilor. Chiar daca nu mergi la o sala de aerobic, exista si alte activitati placute pe care le poti practica cu prietenii tai si care te vor ajuta sa arzi cateva sute de calorii in doar cateva minute.

 

Cursuri de dans

 

Cea mai simpla si placuta modalitate de a scapa de kilogramele in plus o reprezinta dansul. Intr-o ora de dans vei reusi sa arzi cel putin 300 de calorii. Fie ca inveti acasa cativa pasi elemantari sau dansezi pe ritmurile preferate, fie ca te inscrii la o scoala de dansuri, succesul este garantat. Vei fi in forma, te vei simti extraordinar, vei invata lucruri noi si vei cunoste persoane interesante, care pot deveni noii tai prieteni.

In Bucuresti exista numeroase scoli de dans la care vei invata dansuri de societate, dansuri standart, dansuri latino sau pasionalul tango. Tot ce trebuie sa faci este sa descoperi care este dansul tau preferat si sa te inscrii la cursuri. De exemplu la scoala de dans Espansivo vei invata cha-cha, samba, rumba, jive, salsa, meringue, vals lent , vals vienez, tango si quickstep. Cursurile de dans sunt structurate pe grupe, in functie de nivelul cursantilor: incepatori, intermediari si avansati.

In Bucuresti exista si scoli specializate in anumite dansuri. La tangotangent se studiaza tango: tango esencia, tango basico, tango pasion si tango nostalgia. La Street Dance vei invata sa te msti pe ritmuri de R’n’B si Hip-Hop, popping, locking, dancehall, c-walk si krumping. Daca vrei sa iti impresionezi iubitul, ii poti pregati o seara speciala cu un dans oriental . La scoala Celestial Belly Dancers vei invata stilurile egiptean, arabesc, tribal si fusion.

Sursa foto: zf.ro

Dans in cluburi

 

Aceleasi 300 de calorii le poti da disparute si daca mergi intr-un club. Dar nu ca sa stai toata seara pironit cu un cocktail in mana, ci ca sa te dezlantui pe ringul de dans. La capitolul cluburi, Bucurestiul sta foarte bine, asadar nu va fi o problema sa gasesti locul potrivit in care sa iesi cu prietenii intr-o seara dansanta. Fie ca alegi cluburile rock, latino sau jazzy, oferta este nelimitata in Bucuresti. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca nu vei parasi ringul de dans pana in zori.

Sursa foto: musikality.net

Paintball

 

Chiar daca este o activitate distractiva, paintball-ul este un sport dinamic, care presupune lucru in echipa, concentrare, strategie, viteza de reactie si adrenalina. Aceasta activitate reprezinta una dintre solutiile ideale de a imbina utilul cu placutul. Nu numai ca te vei simti extraordinar si vei reusi sa faci parte dintr-o echipa unita, dar intr-o ora de paintball vei reusi sa arzi peste 400 de calorii.

In ultimii ani acest mod de a petrece timpul liber a prins is la romani si exista numeroase terenrui si slai speciale unde poti practica acest sport distractiv.  Nu in ultimul rand, acest sport a prins chiar si la cei mai impatimiti utilizatori de calculator, care au transpus astfel in viata reala jocurile de actiune si strategie din mediul virtual. In Bucuresti exista peste 5 astfel de terenuri special amenajate, unde iti poti testa abilitatile fizice.

Paintball Wars este un teren situat in cartierul Lacul Tei si este amenajat cu numeroase obstacole. Playground Paintball Club se afla in Grozavesti si este dotat si cu o instalatie de noctura. PaintballAS este un teren amenajat in Padurea Baneasa, langa Gradina Zoologica si este special amenajat pentru acest sport. Mai multe despre terenurile de paintball amenajate in capitala gasesti aici.

Sursa foto: howstuffworks.com

lasertag

 

Lasertagul este un sport asemanator paintball-ului, care foloseste laserul in loc de mingile dureroase de vopsea. Intr-o ora de lasertag vei arde in jur de 350 de calorii. Daca vrei sa te ditrezi intr-un mod inedit, ia-ti prietenii intr-o seara de sambata si mergeti intr-o sala de lasertag. In Bucuresti exista cateva astfel de sali, unde poti arde caloriile intr-un mod placut si distractiv. Mai mutle despre lasertag gasesti aici.

Sursa foto: cavoom.com

Mersul pe role

 

Vremea frumoasa isi face din ce in ce mai mult simtita prezenta si este cazul sa iti scoti rolele de la iernat. Parcurile din Bucuresti iti ofera atmoasfera potrivita pentru a exersa sau a invata cateva miscari. Daca te gandesti ca intr-o ora de mers pe role vei arde aproximativ 900 de calorii, atunci nu trebuie sa mai stai pe ganduri si sa iesi din casa, inarmat evident cu o pereche de role. Daca nu stii inca sa mergi, poti lua cu tine cativa prieteni care sa te sustina si sa iti spuna cateva mici trucuri. Dupa o zi pe role te vei simti mult mai bine si vei fi in forma.
 

Sursa foto: 123rf.com

Mersul pe bicicleta

 

Daca nu esti fan role si ti se pare mult prea complicat sa inveti acest mers, atunci iti propunem o plimbare cu bicicleta. Intr-o ora de mers cu bicicleta vei arde in jur de 300 de calorii. Rezerva-ti o zi din weekend pentru astfel de plimbari si tonusul tau se va imbunatati vizibil. in acest mod vei aduce si o contributie la un Bucuresti mai curat, fara poluare. Mai multe informatii despre ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi o bicicleta gasesti aici.

Sursa foto: transitionsabroad.com

Echitatie

 

Pare ireal, insa prin echitatie poti arde calorii. Acest sport pune in miscare toti muschii corpului si iti va da un tonus de invidiat. Echitatia este un alt mod de a arde calorii intr-un mod placut si relaxant. Daca dispui de un buget mai generos, atunci este timpul sa te apuci de acest sport nobil. Intr-o ora de echitatie vei arde in jur de 200 de calorii. Prin echitatie vei capata mai multa incredere in tine si iti vei invinge si teama de animale. Aici gasesti informatii despre scolile de echitatie din Bucuresti.

Sursa foto: lady4ever.ro

Plimbare prin parc

 

Mersul pe jos face piciorul frumos spune o veche zicala romaneasca. Ei bine, chiar si mersul pe jos te ajuta sa scapi de cateva calorii nedorite si sa fii in forma intr-un mod cat se poate de relaxant. Intr-o ora de mers pe jos vei arde in jur de 180 de calorii si iti vei intari in acelasi timp si sistemul imunitar. Inacearca cat mai des posibil sa renunti la mersul cu autobuzul, in favoarea mersului pe jos, cel putin la intoarcerea acasa seara. In weekenduri sau in timpul tau liber nu rata plimbarile prin parc ori pe strazile linistite ale Bucurestiului. Daca vrei sa si alergi prin parc, ei bine, trebuie sa stii ca prin alergare vei pierde cel putin 800 de calorii intr-o ora.

Sursa foto: wikimedia.org

Ping pong

 

Ping-pong-ul este un sport relaxant care poate fi practicat la orice varsta. Este un joc accesibil si poate fi jucat chiar si acasa, daca dispui de un spatiu mai mare. Dupa o ora de ping-pong vei arde in jur de 300 de calorii. Acest sport poate fi practicat chiar si in aer liber, in parcuri. In Bucuresti exista si cateva sali special amenajate pentru acest joc. Aici gasesti mai multe detalii despre salile de ping-pong si tarifele practicate.

Sursa foto: rtdesign.ca

Badminton

 

Badmintonul este un alt sport relaxant in care poti arde cu usurinta 300 de calorii intr-o ora. Acest sport se poate practica la orice varsta si oriunde, fie in sala, fie in aer liber. Daca te hotarasti sa practici acest sport in aer liber, iesi intr-o zi senina, in care sa nu bata vantul. Badmintonul intr-o zi cu vant este aproape imposibil de jucat.

Sursa foto: youthspark.ca

Inot

 

Inotul este unul dintre cele mai frumoase si eficiente sporturi si reprezinta un mod placut de relaxare. Acest sport se poate practica atat vara, cat si iarna, in piscinele special amenajate. Pe langa miscare, pierderea unui numar consistent de calorii, inotul este si o activitate relaxanta care te va binedispune dupa orele de munca. Intr-o ora de inot vei pierde in jur de 500 de calorii si iti vei pune in miscare toti muschii corpului. Daca nu stii sa inoti, exista numeroase scoli care te vor initia in acest sport antrenant. 

sursa foto: stelafitness.wordpress.com

cursuri de pictura

 

Daca vrei sa arzi cateva calorii nu trebuie neaparat sa practici un sport. Te poti inscrie la un curs de pictura si poti pierde in jur de 300 de calorii intr-o ora. In timpul unui curs de pictura te vei implica total in activitatea ta, iar la final te vei simti mult mai usor. Poti invata astfel sa te exprimi creativ si sa faci o schimbare in viata ta. In Bucuresti exista cateva ateliere care te vor introduce in tainele picturii: de la desen, amestecul culorilor, pana la tehnica colajului.

Sursa foto: lifeincolour.ne

Escalada

 

Escalada este un sport extrem care te va ajuta sa arzi intr-o ora peste 700 de calorii. Aceasta activitate este ideala pentru persoanele stresate, care vor sa se deconecteze de la rutina zilnica si sa aduce ceva nou in viata lor. Escalada este un sport complex in care atat mintea si cat trupul sunt solicitate la maximum. In Bucuresti exista cateva sali unde se poate practica acest sport.

Sursa foto: xtrem.ro

Bowling

 

Chiar daca pare  o activitate relaxanta, bowlingul este un sport care te va scapa de cel putin 200 de calorii intr-o ora. Acest sport pune in miscare numerosi muschi, in special cei ai bratelor. Bowlingul este o activitate relaxanta si placuta, pe care o poti practica alaturi de prietenii tai. Capitala nu duce lipsa de sali de bowling, pentru toate buzunarele.

Sursa foto: wikimedia.org

Ski nautic

 

Un alt sport care te subtiaza cu peste 400 de calorii este ski-ul nautic. Practicat in timpul verii, acest sport este un mod dinamic de a te distra la mare sau pe lacurile din tara. Pe timpul verii poti practica mai multe sporturi nautice care te vor ajuta sa fii in forma chiar si in concediu.

Sursa foto: ski-nautic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea