De prin lume adunate

#traditii revelion #revelion #traditii

10 traditii de Revelion din jurul lumii

Noaptea de Anul Nou este una deosebita pentru toata planeta! Toti oamenii petrec si atmosfera este vibranta. La cumpana dintre ani se lasa in urma supararile necazurile si fiecare dintre noi pastreaza o atitudine pozitiva si numeroase planuri de viitor. Multi oameni respecta cu strictete anumite superstitii, care par sa ii ajute sa se bucure de un an mai bune decat cel care a trecut. Iata 10 traditii de Revelion din jurul lumii. 

 

1. Prima persona pe care o saruti este noua ta dragoste! Se spune ca prima persona cu care iti unesti buzele in noaptea Revelionului te va iubi si iti va fi credincioasa in  noul an. Deci nu te aventura cu bautura...nu vrei sa fii sarutata de oameni superficiali!

2. Poarta rochie alba pentru a atrage norocul! In Brazilia este o traditie care spune ca culoare alb aduce noroc. Femeile din aceasta tara poarta rochii albe in noaptea dintre ani, astfel atrag noroc si liniste interioara. Daca vrei sa adopti aceasta traditie cumpara o rochie ieftina. Petrecerile de Revelion se lasa cu pete de mancare si bautura.

 

3. Ai grija sa poti lenjerie galbena, asa o sa ai parte de succes in cariera! Se spune ca bikinii rosii purtati de anul nou atrag pasiune si o viata sentimentala implinita. Conform unor traditii chilotii galbeni aduc dupa sine succes in plan financiar. Tu ce porti in acest an?

4. Poarta lenjeria pe dos la sfarsit de an! Acest obicei lasa lucrurile neplacute in urma. Nu uita totusi sa pui corect lenjeria in primele minute ale noului an. Se zice va  te va urma ghinionul daca nu o faci!

 

5. Mananca 12 boabe de struguri, cate una pentru fiecare luna a anului. In America de Sud strugurii sunt asociati cu bogatia. Daca mananci la cumpana dintre ani 12 boabe de struguri te vei bucura de abundenta, bogatie si implinire pe toate planurile.

 

6. Fa zgomot, asa gonesti spiritele rele! In Irlanda se spune ca zgomotele alunga spiritele rele, fantomele si duhurile malefice. Acestia au obiceiul de a sparge obiecte in noaptea de anul nou pentru a alunga spiritele. Daca totusi nu te induri sa spargi cani, pahare si farfurii, poti sa petreci. Cu siguranta muzica ascultata la volum maxim va alunga chiar si pe cele mai lipicioase dintre duhuri!

7. Tine un bagaj la usa, dupa ce trece de miezul noptii ia-l si fa o tura in jurul casei! Portughezii cred ca aceasta traditie ii determina sa calatoreasca mai des in anul ce urmeaza. Daca esti adepta calatoriilor, nu ezita sa preiei acest obicei, in cazul portughezilor pare sa functioneze!

 

8. Arde toate lucrurile rele! In Panama oamenii obisnuiesc sa arda lucrurile care le inspira de evenimente nefericite. Cei mai mult panamezi obisnuiesc sa scrie o lista cu lucrurile care le-au produs suparari sau sa scrie despre  neimpliniri. Obisnuiesc sa arda aceste hartii, astfel amintirile rele raman in trecut.

9. Arunca cu apa pe fereastra! In Puerto Rico la miezul noptii se arunca cu apa pe fereastra. Se spune ca asa scapi de lacrimi, si vei avea un an fericit.

 

10. Nu da cu matura prin casa. Daca maturi casa la miezul noptii risti sa alungi norocul. Cel putin asa zice o traditie romaneasca!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea