De prin lume adunate

#cadou #craciun #criza #sarbatoriiarna #mos craciun #hobby

10 cadouri de criza pentru Craciun

Criza financiara din acest an si-a pus amprenta si pe bugetul tau? Sarbatorile de iarna au devenit un chin pentru tine si nu te mai poti bucura de magia Craciunului numai la gandul ca tot salariul tau se va risipi pe cadourile prietenilor si familieei? Nu trebuie sa faci atacuri de panica inutile. Gandeste realist si incearca sa aloci cadourilor de Craciun o parte mai mica din buget decat in anii trecuti. Pana la urma, cadoul este ceva simbolic, daruit cu drag si nu un simbol al potentei tale financiare.
 
Noi iti oferim cateva idei de cadouri pentru bugetele reduse, de pana in 60 de lei. Daca esti atent si studiezi piata, vei desoperi obiecte deosebite la un pret mic. In acest fel vei reusi sa iti bucuri apropiatii cu un gest frumos, fara sa fii nevoit sa strangi punga luna viitoare.

Agenda Moleskine

Agendele Moleskine sunt unele dintre cele mai cunoscute agende din lume. Pe carnetelele marca Moleskine si-au notat date si idei importante personalitati precum Picasso, van Gogh, Ernest Hemingway sau Bruce Chatwin. Scriitorul Bruce Chatwin a facut o pasiune pentru aceste carnetele, iar inainte de a pleca in calatoria sa spre Australia, a cumparat toate agendele Moleskine pe care le-a gasit. Agendele Moleskine sunt lucrate manual si foarte atent prelucrate, astfel incat nicio imperfectiune sa nu se strecoare.

Si in Romania se gasesc aceste carnetele, in mai multe formate. Pretul nu este unul tocmai convenabil, insa daca iti doresti sa iti surprinzi prietenii, poti alege o agenda mai mica. Aceasta agenda poate fi folosita in programarea activitatilor zilnice, pentru notarea datelor principale sau chiar si atunci cand calatoresti. In acesta agenda vei gasi si o scurta istorie a acestui brand.

Set pentru ceai

Iubitorii de ceai vor fi foarte incantati de acest set pentru servitul ceaiului. Format dintr-un ceainic si 4 cani, realizat din ceramica, setul Tea Set Bambus este cadoul ideal pentru perioada sarbatorilor de iarna. Cand afara ninge si vantul bate puternic, ce poate fi mai placut decat sa savurezi o ceasca de ceai fierbinte, aromat si bun, care te va dezmorti si ti va aduce fericirea pe chip.

Setul poate fi gasit in magazinele de specialitate, de decoratiuni, la un pret de 50 de lei.

 

Set de cani

Seturile de cani si obiecte din portelan sunt intotdeauna un cadou care nu se demodeaza si poate fi folosit de oricine. Fie ca iti bei cafeaua sau ceaiul, acasa sau la serviciu, canile dau o senzatie de bine. Nu degeaba in ultima vreme exista adevarati colectionari ai acestui accesoriu.

Pentru cei care vor sa isi imbogateasca colectia, noi am gasit un set de doua cani din portelan, o cana alba cu elemente de decor negre si o cansa alba, cu decoruri negre. Pretul setuluieste in jur de 40 de lei. 

Set bijuterii cu litere chinezesti

Pentru prietenele tale poti alege un set de bijuterii lucrate manual. In ultima vreme aceste obiecte au prins foarte mult la noi si toate domnisoarele isi doresc cu siguranta sa isi imbogateasca colectia de accesorii.

In magazinele handmade am gasit un set de bijuterii din lemn, lucrate manual si compus din bratara si cercei. Bratara este din lemn, iar cerceii sunt din ceramica. Pretul setului ajunge la 45 de lei.

Esarfa handmade

Din acelasi curent handmade va propunem si o esarfa lucrata manual, din matase naturala. Esarfa este pictata manual, in mai multe modele, noi insa vi-o propunem pe cea cu maci rosii, in ton cu sarbatorile de iarna. Daca dai o fuga prin magazinele handmade din Bucuresti sau pe la targurile de profil, vei gasi aceasta esarfa la pretul de 30 de lei.

 

 

Petala lui Alexandru Andries

Muzica lui Alexandru Andries pare sa fie nemuritoare. In prag de sarbatori, artistul a lansat un nou CD, cu unele dintre cele mai romantice melodii. Daca stii ca prietenilor tai le place stilul abordat de Andries, poti cumpara acest CD. Albumul Petala contine 18 piese noi. Discul Petala a prins forma plecand de la ideea unui material liric.

Cele doua sunete diferite de chitara, cea cu corzi de plastic si cea de jazz isi fac simtita prezenta pe intregul album si dau un aer cu totul special inregistrarilor. CD-ul Petala poate fi gasit in magazinele de muzica, la pretul de 30 de lei.

Ghidul vinurilor

Pentru prietenii tai, pasionati de vin si mai ales de consumul acestei licor, aceasta cartea va fi cadoul perfect. In perioada sarbatorilor de iarna vor sti ce bauturi merg la anumite preparate sau isi vor putea impreiona partenerul cu un pahar dintr-un vin special.

Aceasta carte este de fapt un cod al bunelor maniere, care se aplica in momentul in care ne intalmin cu aceasta bautura magica. Cartea se gaseste in librarii, la pretul de 35 de lei.

Set de lumanari parfumate

Lumanarile Yankee sunt adevarate comori. In diverse forme, culori si arome, aceste lumanari se potrivesc pentru orice ocazie, insa sarbatorile nu pot fi la fel fara aromele speciale de Craciun. In magazinele dedecoratiuni interioare sau in librarii vei gasi aceste lumanari care cu siguranta iti vor face ochiul.

Noi ti le recomandam pe cele cu scortisoara (Cinnamon Stick) sau Christmas Cookie, pentru o aroma placuta in casa in zilele de Sarbatoare. Pretul lumanarilor variaza, insa cele mai ieftine sunt cele de 5,5 lei, 8,9 si 44 de lei.

Set frunze ceramica

Pentru impatimitii gastronomiei poti alege setul de patru frunze din ceramica pentru aperitive. In patru culori diferite, vesele si practice, acest set cu siguranta ii va bucura pe prietenii tai.

Acest set este destinat servirii aperitivelor sau sosurilor si va inveseli masa de Craciun, dar si orice alta zi importanta. Pretul setului este de aproximativ 10 lei.

 

 

Set cosmetice

In magazinele cu produse cosmetice naturale vei gasi produse realizate din ingrediente benefice pentru corp. Daca vrei sa iti impresionezi prietenii ofera-le un set de produse cosmetice pentru corp sau par. Setul pentru par, la 50 de lei,  este compus din sampon si balsam pe baza de bere, pentru un par puternic si stralucitor.

Datorita complexului de vitamine B din hamei, samponul si balsamul au un efect puternic regenerator. Parul inceteaza sa cada, devine mai rezistent si mai stralucitor. Asadar, o idee speciala de cadou, mai ales pentru prietenele tale.

Asadar, chiar daca nu dispui de un buget mare pentru cadourile de Craciun, poti gasi lucruri interesante de oferit celor dragi. De asemenea, poti confectiona chiar tu anumite obiecte precum felicitarile, obiectele de decorat bradul sau masa de Craciun. O alta idee este sa crosetezi fulare sau caciuli pentru prietenii sai, pe care sa le impachetezi frumos, in hartie colorata.

De asemenea, mai poti merge in magazine care au preturi fixe pentru toate produsele. Chiar daca nu iti surade ideea, vei surprins de lucrurile pe care le vei gasi in aceste magazine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea