De prin lume adunate

#unde iesim #picnic #plimbare #parc #aer liber #distractie #1 mai

1 mai cu bani putini

1 Mai este ziua in care se da liber la distractie si incepe practic sezonul estival. Este deja o traditie ca de 1 Mai tinerii sa petreaca pana in zori la mare. Daca nu dispui de prea multi bani, dar esti dornic de a te distra, noi iti prezentam cateva solutii pentru distractia de 1 Mai. O iesire la mare sau la munte cu cortul sau un picnic in zonele verzi din jurul capitalei, sunt recomandarile noastre pentru un 1 Mai cu bani putini.

 

Turul Palatului Parlamentului gratis

 

In acest weekend muncitoresc, Palatul Parlamentului isi deschide portile gratuit pentru vizitatori. Pe langa salile importante ale Palatului, pe care le poti vizita, noutatea acestei editii a Portilor Deschise o constituie si vizitarea subsolului cladirii. Evenimentul cuprinde si un concert de muzica populara tinut in curtea cladirii, iar intr-una din sali va fi deschis un targ de produse traditionale romanesti, organizat impreuna cu Muzeul Taranului Roman. Portile Palatului Parlamentului sunt deschise in intervalul orar 10.00 - 16.00.

Sursa foto: mpgeneva.mae.ro

O ciorba ca la bunica acasa

 

In acest weekend poti pleca, virtual, la bunica acasa. Dar mult mai usor o vei regasi la Targul Taranului Roman , de la The ARK, Piata de Flori din Rahova. La targul de produse traditionale organizat aici, ai ocazia sa vorbesti cu producatori din toate colturile tarii si sa gusti din preparatele traditionale. Tot la acest eveniement poti gusta si din ciorbele si supele pe care taranii le pregatesc pe loc pentru vizitatori. Asadar, daca vrei sa te simti ca in vacanta la bunica, inconjurat de mirosurile autentice ale unei mancari traditionale, Targul Taranului este locul potrivit.

Sursa foto: targultaranului.ro

Picnic in jurul bucurestiului

 

Vremea se anunta frumoasa la acest final de saptamana, asadar nu ai scuza pentru a ramane in casa. Daca nu dispui nici de foarte multi bani, pentru iesirea traditionala la mare sau la munte, atunci poti incerca atractiile din jurului Bucurestiului. Paduri, balti pentru pescuit, manastiri si palate vechi sunt doar cateva dintre locurile unde poti merge la un picnic alaturi de prieteni. Tot ce trebuie sa faci este sa te aprovitionezi cu mancare, bautura, paturi si alte accesorii pentru picnic. Pentru o astfel de iesire nu iti trebuie mai mult de 50 de lei, pentru a cumpara carnea pentru mici si cateva doze de bere.

Sursa foto: palatebrancovenesti.ro

1 Mai la manastirile din jurul Bucurestiului

 

Daca dispui de masina personala, poti face un tur al manastirilor din jurul Bucurestiului. Cernica, Snagov, Caldarusani, Pasarea sau Tiganesti sunt cateva dintre lacasurile de cult din apropierea capitalei. O astfel de ruta este potrivita daca iti doresti o iesire de 1 Mai linistita si plina de spiritualitate. In aceste locuri iti poti petrece intreaga zi. Daca iei la tine si cateva alimente si bauturi, te poti relaxa la iarba verde. Pentru o astfel de iesire nu vei cheltui mai mult de cateva zeci de lei, pentru mancare si bauturile pentru drum. Intrarile la manastiri sunt gratuite.

Sursa foto: ghidulmuzeelor.cimec.ro

Cu cortul la mare sau la munte

 

O solutie ieftina pentru o mini-vacanta de 1 Mai este sa pleci cu cortul. La Vama Veche, 2 Mai sau Corbu sunt spatii special amenjate pentru camparea corturilor. In unele zone nu se percepe nici taxa de campare, asadar vei economisi din start cateva sute de lei.

Sursa foto: temax-uk.co.uk

La tine vei avea nevoie de atat de haine subtiri, cat si de haine groase, pentru noapte. Ca si in cazul unui picnic, pentru o iesire cu cortul vei avea nevoie de bani pentru mancare si bautura. Daca marea ti se pare o destinatie prea indeparata, atunci poti alege sa mergi la munte, in statiunile de pe Valea Prahovei. O alta destinatie populara in ultima perioada este si Valea Doftanei, un loc plin de farmec, inconjurat de paduri si un baraj de apa.

Sursa foto : destination360.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea