De prin lume adunate

#ziua copilului #evenimente #1 iunie #evenimente bucuresti

1 Iunie la Muzeul Taranului Roman

De Ziua Copilului Muzeul Taranului Roman ii asteapta pe cei mici cu jucariile de care s-au plictisit, ca sa faca schimb si cu papusile pe care vor sa le imbrace cu haine noi, pe cei care vor sa mestereasca figurine sau vase din lut sau hartie manuala.

in curtea muzeului intre orele 10:00 si 18:00 vei participa si la targ mic de obiecte pentru copii facute de artisti si studenti, targ de jucarii aduse de copii pentru schimb sau vanzare, piesa de animatie D'ale lui Pacala si Tandala, sustinuta de Trupa de copii a atelierului de teatru de la MTR.

Tot in cadrul evenimentului, cei mici pot participa la o serie de ateliere de creativitate. Astfel, pot merge la un atelier de design vestimentar, expozitii in aer liber, roata olarului, atelier de olarit cu mesterul Dumitru Constantin din Piscu, atelier de cusut haine pentru papusi, atelier de block-print (procedeu de imprimare cu modele indiene din lemn pe panza), atelier de mozaic, atelier de creatie puzzle 3D si la un atelier de hartie manuala.

Cei mici vor gasi la Muzeul Taranului Roman si dulciuri, vata pe bat, turta dulce si prajiturele. Intrarea la eveniment este libera.

Lumea mica a celui mic - expozitie de Ziua Copilului

In lumea veche a satului, se credea ca odata botezat, pruncul intra simbolic sub protectia Domnului, ceea ce nu inseamna ca duhurile rele inceteaza sa-i mai bantuie spatiul, timpul sau chiar dezvoltarea si cresterea normale.

De aceea, familia, neamul si adeseori intreaga comunitate a satului continua sa controleze respectarea datinilor si a normei mostenite, pentru a elimina riscul unor accidente legate de sanatatea si viitorul copilului.

Din punct de vedere magico-ritual, varsta copilariei era alcatuita din perioade successive de crestere, bine marcate de praguri de trecere, fiecare cu regulile si cu inventarul lui de recuzita simbolica. Fiecare prag insemna evolutia celui mic intr-un spatiu nou, marcarea unor etape noi de varsta si a unei autonomii corporale / fizice crescute.

Ce se intampla insa astazi la sat sau in lumea orasului cu aceste trepte simbolice pe care le urca pruncul cu ajutorul grupului social? S-a gandit cineva, de exemplu, ca acea camasuta unisex care constituia imbracamintea exclusiva a pruncului la tara pana la varsta de 1-2 ani nu era foarte diferita de salopeta unisex a bebelusului din orasul contemporan, deosebita doar de codul cromatic roz/bleu, de multe ori cu intentie nerespectat? Intrarea la expozitie este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea