De prin lume adunate

#terra madre #sarbatoare #targ #muzeul taranului roman #mancaruri bio #slow food

Ziua Terra Madre la Muzeul Taranului Roman

Comunitatile din intreaga lume celebreaza hrana locala si sustenabila pe 10 decembrie 2009, prin Ziua Terra Madre , prima zi internationala a Slow Food. Slow Food a ales sa celebreze primii sai 20 de ani prin Ziua Terra Madre pentru a aduce in atentia publicului importanta traditiilor culinare locale si dreptul tuturor comunitatilor de a crea si mentine accesul la alimente gustoase, curate si platite corect.

Celebrarea zilei Terra Madre se alatura sutelor de evenimente desfasurate in intreaga lume, intr-un moment important si simbolic, incurajand munca depusa la nivel local pentru crearea unui sistem de alimentatie sustenabil.

Cu aceasta ocazie, Muzeul Taranului din capitala oragnizeaza Ziua Terra Madre si ii cheama la acest eveniment pe toti boierii, domnii si domnitele si vor sa vorbesca despre cum se cade omului sa sada la masa si despre cum va ospata la cel mai mare targ de produse traditionale.

La sfarsit de saptamana si in miez de iarna, la Muzeul de la Sosea vin sa-si poarte negotul oieri, jimblari, simigii, macelari, gradinari, apicultori, cofetari, socaci, vinari, pitari, placintari, olari si lingurari.

Ce gasim la targ?

Sunteti astfel invitati la carnati de casa afumati , uscati sau proaspeti, de vita, de ramator sau de oaie, toba, lebar, afumaturi si slanina, cas, urda, branza de burduf in coaja de brad din Rucar, telemea, branza framantata, branza cu nuca, cu ardei si busuioc, branza cu ardei si usturoi, cu chimen si cu piper, paine plamadita din grau de frunte si coapta in cuptor, vin din struguri culesi pe luna plina, sarmale de post sau de dulce fierte in curte, la pirostrii, zacusca de vinete si de hribi, placinte de mere, de dovleac, de branza, siropuri de brad, de afine, de capsune, de merisoare, de zmeura, dar si dulceturi de fragi , de mure sau de papadie, cozonaci cu rahat, stafide, cacao si nuca, poale-n brau cu branza dulce, rulouri cu branza sarata si marar, placinta cu mar, chec, ciocolata de casa , nuga cu miere si nuca, serbeturi unul mai gustos si mai aromat decat altul, pricomigdale numai cu miere si nuca, fara faina, covrigi mici si turta dulce.

Nu lipsesc nici lingurile de lemn si lingurarele, oalele, strachinile si gavanele, masutele pentru framantaturi si copaitele, sararitele si pipernitele.

Ziua Terra Madre are loc la la Muzeul Taranului Roman de vineri, 11 decembrie pana duminica, 13 decembrie de la orele 10 dimineata la 6 seara. Pretul unui bilet este de 5 lei integral, 2 lei pentru pensionari si 1 leu pentru elevi si studenti.

Oferte pentru tine

  •   2009-12-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii