De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #zilele filmului portughez #festival film #evenimente bucuresti #film portughez

Zilele Filmului Portughez la Bucuresti

In perioada 19 - 21 septembrie, la Institutul Cultural Roman are loc cea de-a cincea editie a Zilelor Filmului Portughez. Evenimentul este organiza de Institutul Camoes si Institutul Cultural Roman.

Aceasta editie a Zilelor Filmului Portughez sarbatoreste cinci ani de colaborare cu Institul Cultural Roman si Ambasada Portugaliei. Evenimentul este special si datorita participarii Ambasadei Braziliei invitata sa imbogateasca experienta cinefila de limba portugheza oferita publicului roman.

Productiile selectionate pentru Zilele Filmului Portughez sunt recente, realizate in ultimul deceniu. Filmele infatiseaza prin abordarea documentara sa fictionala actualitatea unor tari precum Brazilia, Angola sau Portugalia, care au in comun aceeasi limba. De aceea, evenimentul cinematografic are ca titlu alternativ "Zilele Filmului in portugheza".

Programul evenimentului:

Miercuri, 19 septembrie:

18.00: Deschiderea celei de-a cincea editia a "Zilelor Filmului Portughez"
18.20: Guimaraes, Capitala Cultura Europeana (2012)
19.15: Eroul (2005)

Joi, 20 septembrie:

18.00: Joana Vasconcelos, inima independenta (2008)
19.15: Anul in care parintii mei au plecat in concediu (2006)

Vineri, 21 septembrie:

18.30: Daca s fi in locul tau (2006).

Filmele sunt subtitrate in limba romana. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Institului Cultural Roman se afla pe Aleea Alexandru, la numarul 38.

Asadar, daca vrei sa urmaresti cateva filme speciale, care sa iti prezinte o alta fata a lumii, nu rata "Zilele Filmului Portughez" de la Bucuresti. Este un eveniment interesant, unde poti merge impreuna cu prietenii, la mijlocul saptamanii.

Bucurestiul vechi in detalii

Daca tot ajungi la Institutul Cultural Roman, poti merge si la expozitia "Bucurestiul vechi in detalii", cu fotografii realizate de Paula Craioveanu. Expozitia reuneste 20 de lucrari in care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regasesc in Bucuresti: neoromanesc, neoclasic, eclectic, art nouveau, art deco, modernist.

Istoria selectiva si personala a Bucurestiului este ilustrata prin ferestre, porti, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, atlanti, copertine, cupole, medalioane sau basoreliefuri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea