De prin lume adunate

#film #cinema #institut #zilele filmului portughez

Zilele Filmului Portughez

In zilele 3 si 4 iunie la Institutul Cultural Roman din Bucuresti are loc Zilele Filmului Portughez . Proiectiile vor incepe la ora 18.30.

In deschiderea evenimentului iau cuvantul Daniel Perdigao, lectorul Institutului Camoes din cadrul Centrului de limba portugheza de la Universitatea din Bucuresti si reprezentant al Ambasadei Portugaliei pe probleme culturale si Stefana Marmureanu, Director al Directiei Arte Vizuale din cadrul Institutului Cultural Roman.

Joi, 3 iunie, de la ora 18.30, va fi proiectat filmul O Milagre Segundo Salome (Miracolul dupa Salome, drama, 2004), iar vineri, 4 iunie, de la ora 18.30, va fi proiectat Cinco dias, cinco noites (Cinci zile, cinci nopti, drama, 1996).

Actiunea celor doua filme prezentate in cadrul festivalului se desfasoara pe fundalul a doua momente de rezonanta din istoria Portugaliei: aparitia Fecioarei Maria la Fatima si instaurarea "Statului Nou" si a dictaturii de dreapta. Cele doua filme vor fi subtitrate in limba romana.

Intrarea publicului este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea