De prin lume adunate

#film austriac #zilele filmului austriac bucuresti #festivaluri de film

Zilele Filmului Austriac la Bucuresti

In perioada 19 - 22 septembrie Forumul Cultural Austriac in parteneriat cu Uniunea Cineastilor din Romania organizeaza Zilele Filmului Austriac. Vor fi prezentate filme austriece de un inalt nivel cinematografic si cu mare succes la public, care au fost premiate la numeroase festivaluri de film.

Din program fac parte filme precum "Die Falscher" de Stefan Ruzowitzky care in anul 2007 a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, "Revanche" de Gotz Spielmann, care a rulat cu mult succes la editia din anul trecut al TIFF, "Nordrand" de Barbara Albert si "Suzie Washington" de Florian Flicker, pelicule distinse cu numeroase premii si care au rulat lung timp in cinematografele austriece

Filmul "The Counterfeiters / Falsificatorii" (2007) de Stefan Ruzowitzky prezinta povestea unor detinuti din lagarele de concentrare naziste antrenati in "Operatiunea Bernhard", cea mai mare operatiune de falsificare a banilor din toate timpurile. Pelicula a fost distinsa cu premiul Oscar pentru cel mai bun fim strain in anul 2007 si este prezentat in premiera in Romania.

"Suzie Washington" (1998) de Florian Flicker aduce pe ecrane povestea unei femei din fosta Uniune Sovietica, care calatoreste cu o viza falsa catre Statele Unite. In Viena este arestata, insa reuseste sa fuga. Calatoria ei continua in circumstante deosebite.

Destinele a cinci tineri foarte diferiti, care isi incearca norocul in partea de nord a Vienei sunt descrise in "Nordrand" (1999) de Barbara Albert.

"Revanche" (2008) de Gotz Spielmann, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain in anul 2009, se concentreaza asupra povestii lui Alex,care lucreaza ca ingrijitor la un bordel. El doreste sa inceapa o noua viata alaturi de Tamara, o prostituata, insa pentru a-si putea plati datoriile el jefuieste o banca.

Programul festivalului:

Luni, 19 septembrie:
18.00 Suzie Washington / Suzie Washington
20.00 Revanche / Revanche

Marti, 20 septembrie:
18.00 Nordrand / Nordrand
20.00 The Counterfeiters / Falsificatorii

Miercuri, 21septembrie:
18.00 Nordrand / Nordrand
20.00 Revanche / Revanche

Joi, 22 septembrie:
18.00 The Counterfeiters / Falsificatorii
20.00 Suzie Washington / Suzie Washington.

Pretul unui bilet este de 10 lei, iar un abonament pentru patru filme costa 28 de lei. Filmele vor rula de la orele 18 si 20 la Cinematograful Studio, din Bucuresti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea