De prin lume adunate

#zbor cu avionul #avion

Zbori des cu avionul? 4 lucruri pe care nu le stiai despre zbor

Putini stiu ce se intampla cu adevarat in timpul zobrului cu avionul. Mai multi utilizatori ai site-ului Reddit (majoritatea piloti si insotitori de bord) au decis sa impartaseasca cu publicul larg mici secrete pe care cu siguranta nu le stiai. Iata patru dintre cele mai interesante dintre ele.

1. Mastile de oxigen iti asigura doar 15 minute de aer

In caz de urgenta, mastile de oxigen iti pot asigura aerul de care ai nevoie doar 15 minute. Desi pare putin, este mai mult decat suficient pentru ca pilotul sa coboare aeronava la o altitudine mai mica, unde poti respira normal.

2. Pilotii dorm majoritatea cursei

Cel putin jumatate dintre piloti dorm in timpul cursei. Intre 43 si 54 la suta dintre piloti chestionati in Marea Britanie, Norvegia si Suedia au recunoscut ca au adormit in timp ce pilotau un avion cu pasageri, potrivit mediafax.ro.

3. Pilotul te poate aresta in mijlocul zborului

Pilotul are o autoritate foarte mare in timpul zborului. Acesta poate sa aresteze persoane, sa scrie amenzi si chiar sa accepte testamentul unui pasager pe moarte.

4. Oprirea tuturor electronicelor

Telefoanele mobile sau alte electronice nu provoaca prabusirea unei aeronave. In schimb acestea pot fi extrem de deranjante pentru piloti in timpul aterizarii deoarece semnalele emise de telefoanele mobile care cauta semnal, pot interfera cu semnalele primite de piloti.

Sursa foto: cbc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea