De prin lume adunate

#bicicleta electrica #bicicleta

Vrei o bicicleta noua? Ce spui de o bicicleta electrica?

Astazi, toata lumea merge pe bicicleta. Cu mic, cu mare, fiecare roman are la dispozitie una pe care o foloseste in mod constant pentru a scapa de aglomeratia din orasele mari si de minutele petrecute in zadar in cautarea unui loc de parcare.

Pentru ca tendinta de “a bicicli” este in continua crestere, au aparut foarte multe magazine specializate in comercializarea de biciclete si echipamente/accesorii pentru biciclete, cu oferte tentante si produse profesionale. In ultima perioada, romanii au devenit adeptii achizitionarii de biciclete electrice, care ajuta la imbunatatirea calitatii aerului si la protejarea mediului inconjurator.

Spre deosebire de cele clasice, bicicletele electrice iti ofera avantajul de a ajunge la destinatie, indiferent de distanta, cu un look fresh, fara haine transpirate sau sifonate, pentru ca sunt asistate energetic de un motor care functioneaza cu baterii reincarcabile.

De ce ai alege o bicicleta electrica

Foarte buna intrebare! In primul rand, pentru ca iti ofera posibilitatea de a gusta adrenalina, fara sa obosesti pedaland. Daca esti pasionat de viteza, specialistii in biciclete electrice de la Veloteca iti recomanda un model cu multi Wati si cu un motor amplasat central. Daca iti doresti o bicicleta electrica pentru rutina zilnica, este de preferat sa acorzi atentie utilitatii ei, avand in vedere ca bicicleta este un mijloc de transport, si sa alegi in cunostinta de cauza.

Un alt avantaj al unei biciclete electrice este acela ca poti rula la o viteza de 20-25 km/h (limita impusa de UE), pe o distanta de 25 de kilometri, gratie bateriei reincarcabile de tip Li-ion. In functie de producator, aceasta se poate incarca complet intre 5 si 7 ore.

In ceea ce priveste tipurile de baterii ale bicicletelor electrice, majoritatea producatorilor mizeaza pe cele de plumb sau litiu-ion. Bateriile cu plumb sunt mai accesibile ca pret, insa sunt greoaie si au o durata de viata foarte mica (chiar daca se respecta ciclul descarcare completa/incarcare completa). In momentul actual, marcile de renume aleg sa foloseasca doar baterii litiu-ion pentru bicicletele electrice pe care le fabrica, atat datorita greutatii reduse, cat si a duratei mari de viata.

Bateriile sunt conectate la un motor, declansat prin cheia de contact. In functie de amplasarea motorului, bicicletele electrice se impart in doua categorii: prima – cu motorul amplasat in butucul rotii (cunoscute drept biciclete “direct drive”, cu unitate de propulsie mai rezistenta si mai rapida. Sunt silentioase, iar amplasarea motorului creaza senzatia de „all-wheel drive”) si cea de-a doua, cu motorul amplasat central, in zona axului pedalier (care permite folosirea tuturor vitezelor, pentru eficienta ridicata).

Bicicletele electrice costa mai mult, insa pretul face diferenta la calitate

Daca iti doresti o bicicleta electrica fiabila, de calitate, care sa reziste ani de zile fara imbunatatiri majore si scumpe, ai mare grija ce bicicleta electrica alegi sa cumperi si de unde. Noi iti recomandam sa o faci de la un magazin specializat, asa cum este Veloteca, astfel incat sa te bucuri de cele mai multe avantaje:

1. Calitate – atat a componentelor mecanice, cat si a celor electrice, precum: cadru fiabil, schimbatoare de viteze de calitate, sistem eficient de franare, roti puternice si o furca solida, la care adaugam si o baterie de buna calitate (care, in cazul achizitionarii unei biciclete electrice de la un magazin specializat, poate tine chiar si 10 ani).

2. La noi testezi bicicleta inainte de a o cumpara – pentru ca este esential sa te simti confortabil iar, per ansamblu, sa fii multumit de calitatile modelului ales.

3. Iti oferim cele mai moderne, sigure si fiabile biciclete electrice, inzestrate cu doua moduri de functionare a motorului – pedalare asistata sau putere constanta:

Pedalarea asistata se regaseste la bicicletele electrice cunoscute sub numele de "pedelec", pentru ca motorul incepe sa functioneze doar dupa ce ai inceput sa pedalezi. Aproape toate bicicletele electrice ce au motoare cu pedalare asistata iti permit reglarea nivelului de putere al motorului in functie de nivelul pedalarii (prin cele 10 trepte de asistare). Cea mai simpla forma de asistare este reprezentata de un "sistem cu senzor de cadenta", care furnizeaza cantitatea de putere aleasa de tine. Practic, pe un teren variabil, motorul scade sau mareste puterea generata, in functie de urcare sau coborare.

Modul de putere constanta (sau throttle assist mode) functioneaza ca un motor electric conventional, care genereaza puterea indicata de utilizator, fara a tine cont de viteza sau daca biciclistul pedaleaza sau nu. La pornirile dificile sau in zonele offroad, se poate apela la motor, insa vine cu pretul unui consum ridicat al bateriei.

Daca esti in cautarea unei biciclete electrice de calitate, la cel mai bun raport calitate-pret, velotecarii te asteapta in magazin cu sfaturi si modele in functie de dorinte.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea