De prin lume adunate

#calea lactee #perseide #stele

Urmareste la final de saptamana stelele cazatoare Perseide

In noaptea de 12 spre 13 august, dupa miezul noptii, pe cer se vor putea observa zeci de stele cazatoare: . va invita la o expeditie in afara orasului pentru observarea in bune conditii a meteorilor.

Seara va incepe cu observarea obiectelor ceresti prin telescop, la lumina Caii Lactee si inconjurati de natura. Apoi, dupa miezul noptii, stelele cazatoare vor fi observate cu ochiul liber. Pe parcursul intalnirii, participantii vor deslusi constelatiile, stelele importate si vor afla povesti si informatii moderne despre acestea.

Perseidele reprezinta un curent de care apare in fiecare an in luna august. Meteorii se vad numai cu ochiul liber in noaptea de 12 spre 13 august. In acest an se asteapta sa se observe 100 de stele pe ora.

Pentru a putea vedea stelele cazatoare aveti nevoie de sac de dormit , izopren sau sezlong , imbracaminte groasa , lanterna cu lumina cat mai slaba.

Transportul se va organiza functie de inscrieri , participantii cu masina ii vor transporta pe cei fara masina de la punctul de intalnire,la Statuia Aviatorilor. In cazul in care vremea va fi nefavorabila, evenimentul va fi anulat.

Participarea se face numai pe baza inscrierii la: contact@victoriei.ro. Evenimentul are loc pe data de 12 august, la ora 22.00. Punctul de intalnire este la Statuia Aviatorilor pentru iesire spre Snagov. Pretul unui bilet este de 30 de lei pentru adulti si 25 de lei pentru copii si studenti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea